Time Sequence Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Time Sequence. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Today is Saturday, what will be the day after 86 days?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : A

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Saturday after 84 days. Because 12 × 7 = 84. After 2 days means on 86th day the day will be Monday.

Q 2 - If Thursday will fall on 6th of a month then which day will fall three days after the 27th of that month?

Options :

A - Saturday

B - Wednesday

C - Monday

D - Sunday

Answer : D

Explanation

Thursdays will fall on 6th, 13th, 20th and 27th of the month. So, after 3 days Sunday will fall which is the required answer.

Q 3 - If the day before yesterday was Wednesday, then find out the day after tomorrow?

Options :

A - Tuesday

B - Sunday

C - Thursday

D - Friday

Answer : B

Explanation

We can calculate that today is Friday hence the day after tomorrow will be Sunday.

Q 4 - Krupajal engineering college has annual sports day on 3rd of November this year and the Techno School has sports day on 28th of that month. If Krupajal has its sports day on Monday then on which day is the sports day of Techno School.

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Friday

Answer : D

Explanation

Mondays will come on 3, 10, 17 and 24 so 28th day of that month will be Friday. Hence, option D is the correct answer.

Q 5 - Sam menfolk’s company has arranged a feedback meeting with his customers today on Thursday. Next meeting will be held after 103 days, so what will be the day on which the next meeting will be arranged?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Thursday

D - Wednesday

Answer : B

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Thursday after 105 days. Because 15 × 7 = 105. So before two days it will be Tuesday. Hence, option B is correct.

Q 6 - Kemp manufacturers has arranged a meeting with his fellow competitors today on Tuesday. Next meeting will be held after 66 days, so what will be the day on which the next meeting will be arranged?

Options :

A - Friday

B - Tuesday

C - Thursday

D - Wednesday

Answer : A

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Tuesday after 63 days. Because 9 × 7 = 63. After 3 more days or 66 days means that day will fall on Friday. Hence option A is correct.

Q 7 - How many days are there in between the dates 3rd Jan and 21st Feb?

Options :

A - 43

B - 40

C - 49

D - 48

Answer : D

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. In Jan there will be 28 days and in Feb there will be 20 days so in total 48 days.

Q 8 - Biplav’s annual exam starts on 4th April and ends on 29th of the same month. If exam starts on Monday then on which day it will end.

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Friday

Answer : D

Explanation

Exam will be finished on Friday. Hence, option D is correct.

Q 9 - If Wednesday will fall on 4th of a month then which day will fall five days after the 22nd of that month?

Options :

A - Friday

B - Wednesday

C - Monday

D - Sunday

Answer : A

Explanation

Wednesdays will fall on 4, 11, 18 and 25 so after 2 days i.e. on the 27th day the day will be Friday.

Q 10 - How many days are there in between the dates 1st February and 12th May if it is a leap year?

Options :

A - 100

B - 110

C - 120

D - 130

Answer : A

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. In a leap year Feb has 29 days so 28 days remain and March has 31 days and April has 30 days and May contain 11 days so in total there are 100 days.


reasoning_time_sequence.htm

Advertisements
E-Books Store