Time Sequence Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Time Sequence. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Today is Sunday, what will be the day after 91 days?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : C

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Sunday after 91 days. Because 13 × 7 = 91.

Q 2 - If the 23rd April of 2004 is Friday, then what was the day on 31st May of that year?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Wednesday

D - Thursday

Answer : A

Explanation

Fridays will fall on 23rd, 30th, 7th, 14th, 21st, 28th so 31st may will fall on Monday.

Q 3 - If first Friday will fall on 2nd date of a month then which of the following could probably be the last Sunday of that 31 day month.

Options :

A - 24

B - 26

C - 28

D - 25

Answer : D

Explanation

Fridays will come on 2, 9, 16, 23 and 30. So last Sunday could be on 25th of that month.

Q 4 - If the 1st Jan of 2000 is Saturday, then what was the day on 31st Jan of that year?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Wednesday

D - Thursday

Answer : A

Explanation

Saturdays will come on 1, 8, 15, 22 and 29. So 31st day will come on Monday.

Q 5 - Today is Saturday, what will be the day after 180 days?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Thursday

D - Wednesday

Answer : C

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Saturday after 175 days. Because 25 × 7 = 175. After 5 days means on 180th day the day will be Thursday.

Q 6 - Today is history exam which falls on Monday, the next history exam will take place after a fortnight. On which day the next history exam will take place?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : B

Explanation

As we know that every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Monday after 14 days. Because 2 × 7 = 14. After one more day means on 15th day, the day will be Tuesday.

Q 7 - If the 6th day of a month is Saturday, then which is the 4th day after the 20th day of that month?

Options :

A - Tuesday

B - Wednesday

C - Thursday

D - Friday

Answer : B

Explanation

Wednesday is the required day hence only option B is correct.

Q 8 - If the 28th day of a month is Saturday, then which is the 2nd day after the 2nd day of that month?

Options :

A - Tuesday

B - Wednesday

C - Thursday

D - Friday

Answer : B

Explanation

The answer will be Wednesday, it is the 2nd day after the 2nd day of the month, and hence, option B is correct.

Q 9 - If 5th August falls on Monday, then what will be the day on 10th October of that year?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Wednesday

D - Thursday

Answer : D

Explanation

Difference of days between the dates is 66. We know that each day returns after 7 days hence it will be Monday after 63 days so after 3 days it will be Thursday.

Q 10 - Today is Tuesday, what will be the day after 106 days?

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Sunday

D - Wednesday

Answer : D

Explanation

Every day of the week is repeated after 7 days. Hence, it will be Tuesday after 105 days. Because 15 × 7 = 105. After one more day it will be Wednesday.

reasoning_time_sequence.htm
Advertisements