Artificial Language - Solved Examples


Advertisements


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If robbhood means next generation

hoodgough means generation proud

goughspur means proud nation

Q 1 − Which word means next?

A - robb

B - hood

C - gough

D - spur

Answer - A

Explanation

By comparing first and second sentences, we can deduce the meaning of next.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If robbhood means next generation

hoodgough means generation proud

goughspur means proud nation

Q 2 − Which word means generation?

A - robb

B - hood

C - gough

D - spur

Answer - B

Explanation

By comparing first and second sentences, we can deduce the meaning of generation.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If robbhood means next generation

hoodgough means generation proud

goughspur means proud nation

Q 3 − Which word means nation?

A - robb

B - hood

C - gough

D - spur

Answer - D

Explanation

By comparing third and second sentences, we can deduce the meaning of nation.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If robbhood means next generation

hoodgough means generation proud

goughspur means proud nation

Q 4 − Which word means proud?

A - robb

B - hood

C - gough

D - spur

Answer - C

Explanation

By comparing third and second sentences, we can deduce the meaning of proud.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If robbhood means next generation

hoodgough means generation proud

goughspur means proud nation

Q 5 − Which word could mean next issue?

A - robbgees

B - hoodrobb

C - goughrobb

D - spurgough

Answer - A

Explanation

By comparing all first, second, and third sentences, we can deduce the meaning of next issue.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If creektulo means tree plantation

creekfuos means tree mutation

fuosseed means mutation sapling

Q 6 − Which word means mutation?

A - Creek

B - Tulo

C - Fuos

D - Seed

Answer - C

Explanation

From second and third sentences, we can conclude the meaning of mutation.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If creektulo means tree plantation

creekfuos means tree mutation

fuosseed means mutation sapling

Q 7 − Which word means plantation?

A - Creek

B - Tulo

C - Fuos

D - Seed

Answer - B

Explanation

From first and second sentences, we can conclude the meaning of plantation.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If creektulo means tree plantation

creekfuos means tree mutation

fuosseed means mutation sapling

Q 8 − Which word means tree?

A - Creek

B - Tulo

C - Fuos

D - Seed

Answer - A

Explanation

From first and second sentences, we can conclude the meaning of tree.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If creektulo means tree plantation

creekfuos means tree mutation

fuosseed means mutation sapling

Q 9 − Which word means sapling?

A - Creek

B - Tulo

C - Fuos

D - Seed

Answer - D

Explanation

From second and third sentences, we can conclude the meaning of sapling.


Study the following information carefully and answer the question given below. Here are some of the words translated from an artificial language.

If creektulo means tree plantation

creekfuos means tree mutation

fuosseed means mutation sapling

Q 10 − Which word could mean mutation orientation?

A - Creekreez

B - Tulofuos

C - Reezfuos

D - Seedcreek

Answer - C

Explanation

From first, second, and third sentences, we can conclude the meaning of mutation orientation.



reasoning_artificial_language.htm
Advertisements
E-Books Store