- Reasoning - Home
- Reasoning - Overview
- Reasoning
Data Sufficiency Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Data Sufficiency. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 1 - Reeta, Archana and Sagarikas wage is in the scale 3:6:7 respectively. How much is Archanas wage?
I. The difference between Archana and Sagarikas wage is double than that of Reeta and Archana.
II. Archana gets 3500 rupees less than that of Sagarika.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : B
Explanation
By subtracting Archanas wage and calculating with the scale given, we can get the answer. Hence option B is the correct answer.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 2 - In a certain coding system, 213 equals find a home. What is the coding for a in that system?
I. 912 equals for a girl.
II. 826 equals for your eyes.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : A
Explanation
Statement I individually is adequate to answer the question because by comparing the question and the point I, we can get the coding for a. Hence option A is the correct answer.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 3 - Among Raja, Pappu, Giri and Farooq who is burdensome?
I. Giri is burdensome than Farooq.
II. Raja is burdensome than Pappu.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : D
Explanation
Both the options are not adequate to answer the question.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 4 - What is the value of 55&44^2?
& equals -, ^ equals X.
$ equals +, ^ equals *.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : A
Explanation
From statement I only we can get the value of the summation which is 55 - 44 × 2 = -33. Hence option A is correct.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 5 - How many sisters does Pradeep have?
I. Tiya and Veera are only sisters of Dibangat.
II. Dibangat is brother of Pradeep.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : E
Explanation
Both the points are necessary to answer the question.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 6 - Among Priya, Kitu, Dara and Raj who is the son of Manu?
I. Priya and Kitu are sisters of Litu.
II. Dimpy is mother of Nandu.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : D
Explanation
Both the options are not adequate to answer the question. Hence option D is the right hand choice.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 7 - 70. How many friends does Mitali have?
I. Tarun and Varun are friends of Dibya.
II. Dibya is the best friend of Kamini.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : D
Explanation
Both the points are not adequate to answer the question. Hence option D is correct.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 8 - When is Latas birthday?
I. Suresh remembers that Latas birthday falls between 6th to 9th Dec.
Sushil remembers that Latas birthday falls between 9th to 11th Dec.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : E
Explanation
From both the points we can conclude that Latas birthday falls on 9th Dec.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 9 - In which state iron ore dislocation is the maximum Odisha, Chhattisgarh and Uttarakhand?
I. Uttarakhands iron ore dislocation is lower than Odisha.
II. Chhattisgarhs iron ore dislocation is more than Odisha.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : E
Explanation
Here both the points will be needed to answer the question. Hence option E is the correct answer.
Following question has a question and the points characterised as I and II. You have to decide whether the evidence provided in the points are adequate to answer the question. Read both the points and give your answer.
Q 10 - A, Q, and Ts wage is in the scale 8:10:12, respectively. How much is Qs wage?
I. The difference between Q and T wage is double that of R and P.
II. A gets 4000 less than that of Q.
D - If the detail even in both the points together are not adequate to answer the question.
E - If the detail in both the points I and II together are needed to answer the question.
Answer : B
Explanation
By subtracting As and Qs wage and calculating with the scale given we can get the answer. Hence option B is the correct answer.