Logical Venn Diagrams Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Logical Venn Diagrams. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 1 - Pupils, boys, day

Options :

A - Option D

B - Option E

C - Option A

D - Option B

Answer : A

Explanation

Some pupils may be boys but the word “day” has no relation with any of them.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 2 - Actors, male, wood

Options :

A - Option D

B - Option E

C - Option A

D - Option B

Answer : A

Explanation

Some actors may be male but the word “wood” has no relation with any of them.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 3 - Films, Bollywood, Hollywood

Options :

A - Option D

B - Option E

C - Option G

D - Option B

Answer : D

Explanation

Both Hollywood and Bollywood are subcategories of films and yet have common stories sometimes.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 4 - Students, good students, boys

Options :

A - Option E

B - Option D

C - Option H

D - Option C

Answer : D

Explanation

Good student is a sub category of students and some good students may or may not be boys.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 5 - Vehicles, car, shirt

Options :

A - Option A

B - Option F

C - Option I

D - Option G

Answer : D

Explanation

Car is a vehicle but none of them are related to the word “shirt”.

Choose which of the following diagram represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 6 - Books, care, death

Options :

A - Option B

B - Option E

C - Option A

D - Option F

Answer : B

Explanation

There is no inter link between these three items.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 7 - Pants, jeans, faded jeans

Options :

A - Option E

B - Option G

C - Option A

D - Option D

Answer : C

Explanation

Faded jeans is a category of jeans which comes under pants.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 8 - Vegetable, capsicum, red

Options :

A - Option E

B - Option D

C - Option H

D - Option C

Answer : D

Explanation

Capsicums are vegetables and some vegetable are red in colour and some capsicums are also red in colour.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 9 - Footwear, shoes, glasses

Options :

A - Option A

B - Option F

C - Option I

D - Option G

Answer : D

Explanation

Shoe is a footwear but none of them are related to word “glasses”.

Choose which of the following diagrams represents relationship among the given elements in a much logical way.

Q 10 - Eye wear, Sunglass, mercury sunglass

Options :

A - Option E

B - Option G

C - Option A

D - Option D

Answer : C

Explanation

Mercury sunglass is a part of sunglass and both come under eye wear section.

reasoning_logical_venn_diagrams.htm
Advertisements