Classifications Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Classifications. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Swim

B - Run

C - Dance

D - Anticipate

Answer : D

Explanation

Except anticipate, all others are body movements.

Q 2 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Where

B - Near

C - Beside

D - Above

Answer : A

Explanation

Where is different from other words as others represent different positions.

Q 3 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Coordinate

B - Correlate

C - Combat

D - Coordinate

Answer : C

Explanation

Except the answer, others are union for constructive purpose.

Q 4 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Los Angeles

B - Canberra

C - Moscow

D - New Delhi

Answer : A

Explanation

Except Los Angeles all others are capitals of different countries.

Q 5 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Elephant

B - Fox

C - Unicorn

D - Jackal

Answer : C

Explanation

Unicorn is a comic character.

Q 6 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Pages

B - Books

C - Index

D - Chapters

Answer : B

Explanation

All others are contained in a book.

Q 7 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Documentary

B - Animation

C - Commentary

D - Puppet

Answer : C

Explanation

Commentary is a description of all other shows.

Q 8 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - Lioness

B - Doe

C - Dog

D - Cow

Answer : C

Explanation

Dog cannot give milk.

Q 9 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - JKMP

B - DEHK

C - BCEH

D - NOQT

Answer : B

Explanation

Except option B, all other words have a single letter gap between their 2nd and 3rd letter.

Q 10 - Three of the following four are same in a certain way and hence form a group. Find out the one which does not belong to that group.

Options :

A - EDHG

B - KGIH

C - TSWV

D - ZYCB

Answer : B

Explanation

Except option B, all other words have a single letter gap between their 1st and 4th letter.


reasoning_classifications.htm

Advertisements
E-Books Store