Time Sequence - Solved Examples


Advertisements


Q 1 − How many days are there in between the dates 1st May and 13th July?

Options :

A - 70

B - 71

C - 72

D - 73

Answer - C

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. Only option C is correct.


Q 2 − How many days are there in between 9th Nov and 10th Dec including both the days?

Options :

A - 31

B - 39

C - 32

D - 38

Answer - C

Explanation

Both dates are included so in Nov 22 days and in Dec 10 days so total 32 days. Hence, option C is correct.


Q 3 − How many days are there in between the dates 17th May and 12th July?

Options :

A - 36

B - 26

C - 66

D - 56

Answer - D

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. So 56 days is the answer hence option D is correct.


Q 4 − How many days are there in between 29th Feb and 1st March including both the days?

Options :

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer - B

Explanation

Both dates are included so in Feb it is only one day and in March it is also only one day.


Q 5 − How many days are there in between the dates 1st June and 21st June?

Options :

A - 23

B - 20

C - 19

D - 21

Answer - C

Explanation

In between means both the given dates are not inclusive. Between them is 19 days. So, total 19 days are there.


Q 6 − If the day before yesterday was Saturday, then find out the day after tomorrow?

Options :

A - Tuesday

B - Wednesday

C - Thursday

D - Friday

Answer - B

Explanation

Day before yesterday is Saturday means yesterday is Sunday and today is Monday, so, tomorrow will be Tuesday and day after tomorrow will be Wednesday.


Q 7 − If the 1st day of a month is Monday, then which is the 2nd day before the 31st day of that month?

Options :

A - Tuesday

B - Monday

C - Thursday

D - Friday

Answer - B

Explanation

Monday will be the answer, hence option B is correct.


Q 8 − Sarala’s birthday falls on 12th of March and Sita’s birthday falls on 30th of the same month. If Sarala’s birthday will fall on Tuesday, then on which day will be Sita’s birthday.

Options :

A - Monday

B - Tuesday

C - Saturday

D - Friday

Answer - C

Explanation

Tuesdays will come on 12, 19, 26 and after 4 days it will be Saturday.


Q 9 − If the 13th August is Saturday, then what was the day on 21st May of that year?

Options :

A - Saturday

B - Tuesday

C - Wednesday

D - Thursday

Answer - A

Explanation

Option A is correct. We can achieve the answer by moving seven days back from the current day.


Q 10 − If Friday will fall on 5th of a month then which day will fall three days after the 21st of that month?

Options :

A - Saturday

B - Wednesday

C - Monday

D - Sunday

Answer - B

Explanation

Wednesday will fall three days after the required date. Hence, option B is correct.



reasoning_time_sequence.htm
Advertisements
E-Books Store