Blood Relationship Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Blood Relationship. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Pointing to a man in the photograph, Ramesh said to Geeta,”his mother is the only girl child of your father.” How is Geeta related to the man in the photograph?

Options :

A - Sister

B - Mother

C - Wife

D - Girl child

Answer : B

Explanation

It is clear that the only girl child of Geeta’s father is Geeta herself, and hence the man in the photograph is her son. Therefore, Geeta is the mother of the man in the photograph.

Mishra family is very famous for their home business of sweets. The owner of Mishra sweet’s is Govind Mishra. He has two sons. Their name are Shyam Mishra and Ram Mishra. Shyam is married to Sheela. Ranjan is father-in-law of Shyam and Snigdha is sister of Sheela. Snigdha’s mother’s name is Sushila. Santosh is nephew of Ram. Ram’s mother is Sita.

Q 2 - How is Sita related to Sheela?

Options :

A - Mother

B - Sister-in-law

C - Aunt

D - Mother-in-law

Answer : D

Explanation

Option d is correct because she is mother of her husband.

Pradhan family in Bhubaneswar is well known for their real estate business. Prashant Pradhan is the owner of the house.. Lipsa and Lipika are his two children who are girls. Lipsa is married to Sushant and Pratush is her son. Rudhisundar is husband of Lipika and Prem is their only child. Prem is grandson of Priyanka.

Q 3 - How is Sushant related to Lipika?

Options :

A - Brother

B - Brother-in-law

C - Nephew

D - Son

Answer : B

Explanation

Sushant is husband of Lipsa who is sister of Lipika so option B is correct.

Pradhan family in Bhubaneswar is well known for their real estate business. Prashant Pradhan is the owner of the house.. Lipsa and Lipika are his two children who are girls. Lipsa is married to Sushant and Pratush is her son. Rudhisundar is husband of Lipika and Prem is their only child. Prem is grandson of Priyanka.

Q 4 - How is Prem related to Sushant?

Options :

A - Brother

B - Brother-in-law

C - Nephew

D - Son

Answer : C

Explanation

Sushant is husband of Lipsa who is sister of Lipika who is Prem’s mother.

Q 5 - Introducing Sourav, a woman said,”His wife is the only girl child of my father.” How is Sourav related to that woman?

Options :

A - Husband

B - Father-in-law

C - Uncle

D - Grandfather

Answer : A

Explanation

The only girl child of the woman’s father is she herself. Hence the woman and Sourav has a wife-husband relationship.

Khan family in Lucknow is well-known for their bakery business. Rahim Khan is the owner of the house and he has two girl child named Shabnam and Shahida. Shabnam is married to Tariq and Sheikh is her son. Sattar is husband of Shahida and Suliemann is their only child. Suliemann is grandson of Salma.

Q 6 - How is Shabnam related to Suliemann?

Options :

A - Aunt

B - Mother-in-law

C - Niece

D - Girl child

Answer : A

Explanation

Shabnam is sister of Shahida who is mother of Suliemann hence the answer.

Mohapatra family is very famous for their shopping malls. The owner of house is Umesh Mohapatra. He has two sons. Their names are Rakesh and Rohit Mohapatra. Rakesh is married to Shriti. Soumya is father-inlaw of Rakesh and Shilpa is sister of Shriti. Shilpa’s mother’s name is Sujata. Chintu is nephew of Rohit. Rohit’s mother is Gita.

Q 7 - What is relationship between Chintu and Rakesh?

Options :

A - Son-father

B - Uncle-Nephew

C - Brother

D - Cousins

Answer : A

Explanation

As Chintu is nephew of Rohit so he must be Rakesh’s son.

In Basistha family Purvesh Basistha is the owner of house. He is married to Shraddha. Shraddha has two children and their names are Priti and Tara. Bikash has married to Priti and Ritu is Tara’s spouse. Lucky is the only girl child of Priti and Mama is the only girl child of Ritu. Vicky is Mama’s only brother.

Q 8 - How is Ritu related to Priti?

Options :

A - Sister-in-law

B - Sister

C - Cousin

D - Mother

Answer : A

Explanation

Ritu is wife of Priti’s brother. Hence the option.

Q 9 - Hari said Gopal is my father-in-law’s son. How is Gopal related to Hari?

Options :

A - Brother

B - Brother-in-law

C - Cousin

D - Nephew

Answer : B

Explanation

Gopal is definitely brother-in-law of Hari.

Q 10 - Pratush’s brother is married to Sheetal. They have a girl child named Munni. How is Munni related to Mratush?

Options :

A - Niece

B - Sister

C - Girl Child

D - Cousin

Answer : A

Explanation

Munni is niece of Pratush because she girl child of his brother.

reasoning_blood_relationship.htm
Advertisements