Machine Input Output - Solved Examples


Advertisements


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 1 − Which word or number comes after ‘kind’ in the 5th step?

Options :

A - give

B - loud

C - 18

D - 38

Answer - D

Explanation

The number ‘38’ comes after ‘kind’ in the 5th step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 2 − Which is the second word or number from left in the third step?

Options :

A - 17

B - 73

C - 18

D - Kind

Answer - A

Explanation

The number 17 is at the second position in the third step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 3 − Which word or number comes after ‘mind’ in the 4th step?

Options :

A - give

B - loud

C - 18

D - 38

Answer - C

Explanation

The number ‘18’ comes after ‘mind’ in the 4th step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 4 − Which is the eighth word or number from left in the fifth step?

Options :

A - 17

B - 73

C - 18

D - Kind

Answer - B

Explanation

The number 73 is at 8th position from left in the fifth step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 5 − Which word or no comes after ‘give’ in the 2nd step?

Options :

A - give

B - loud

C - 17

D - 38

Answer - C

Explanation

The number ‘17’ comes after ‘give’ in the 2nd step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 6 − Which is the seventh word or number from left in the fifth step?

Options :

A - 17

B - 73

C - 38

D - Kind

Answer - C

Explanation

The number 38 is at the seventh position from left in the fifth step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 7 − Which word or number comes after ‘loud’ in the 6th step?

Options :

A - give

B - loud

C - mind

D - 38

Answer - D

Explanation

The number ‘38’ comes after ‘loud’ in the 6th step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 8 − Which is the sixth word or number from right in the second last step?

Options :

A - 17

B - mind

C - 18

D - Kind

Answer - B

Explanation

The word mind is the sixth word from right in the second last step.


Step I give kind 38 73 18 loud 17 mind

Step II give 17 kind 38 73 18 loud mind

Step III give 17 mind kind 38 73 18 loud

Step IV give 17 mind 18 kind 38 73 loud

Step V give 17 mind 18 loud kind 38 73

Step VI give 17 mind 18 loud 38 kind 73

Q 9 − Which word or number comes after ‘17’ from left in the 4th step?

Options :

A - give

B - loud

C - mind

D - 38

Answer - C

Explanation

The word ‘mind’ comes after ‘17’ in the 4th step.



reasoning_machine_input_output.htm
Advertisements
E-Books Store