Logical Sequence of Words Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Logical Sequence of Words. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - 1. Journey 2. Car 3. Petrol 4. Petrol pump

Options :

A - 2, 4, 3, 1

B - 1, 2, 3, 4

C - 3, 1, 4, 2

D - 1, 3, 4, 2

Answer : A

Explanation

First we will take the car and go to petrol pump and add petrol then we can go for a journey.

Q 2 - 1. Game 2. Class 3. School 4. Recess 5. Home 6. Prayer

Options :

A - 3, 6, 2, 4, 1, 5

B - 6, 1, 5, 2, 4, 3

C - 1, 2, 4, 5, 3, 6

D - 2, 3, 4, 1, 5, 6

Answer : A

Explanation

First we will go to school, then attend prayer, after that class, then recess, then normally game period takes place then finally we will come to home.

Q 3 - 1. Examination 2. Advertisement 3. Qualification 4. Newspaper 5. Application

Options :

A - 4, 2, 3, 5, 1

B - 4, 2, 1, 5, 3

C - 1, 3, 2, 4, 5

D - 5, 3, 4, 2, 1

Answer : A

Explanation

First on newspaper we can see the advertisement of the company then we can see the qualification and then we can apply for the examination. Hence, option A is correct.

Q 4 - 1. Plant 2. Water 3. Seed 4. Gardener 5. Garden

Options :

A - 1, 3, 2, 4, 5

B - 2, 3, 4, 1, 5

C - 5, 4, 3, 2, 1

D - 2, 1, 3, 4, 5

Answer : C

Explanation

The sequence is like this

Garden- gardener- seed- water- plant

Q 5 - 1. Paste 2. Go to 3. Copy 4. Select 5. Paragraph

Options :

A - 1, 3, 2, 4, 5

B - 3, 2, 1, 4, 5

C - 5, 4, 3, 2, 1

D - 4, 3, 2, 1, 5

Answer : C

Explanation

The actual sequence is

Paragraph- select- copy- go to- paste

Q 6 - 1. Hard copy 2. Soft copy 3. Printer 4. Print 5. Ctrl+P

Options :

A - 2, 5, 4, 3, 1

B - 1, 3, 2, 4, 5

C - 5, 4, 3, 2, 1

D - 3, 2, 1, 4, 5

Answer : A

Explanation

First there should be a softcopy on the monitor and then we will click ctrl + P then a print option will appear and after clicking print through printer we can get the hard copy.

Q 7 - 1. Child 2. Conception 3. Marriage 4. Foetus 5. Sex

Options :

A - 1, 2, 4, 3, 5

B - 3, 5, 2, 4, 1

C - 5, 1, 2, 3, 4

D - 4, 3, 2, 1, 5

Answer : B

Explanation

First marriage takes place then sex then conception and finally a child. Hence, option B is correct.

Q 8 - 1. Aeroplane 2. Drone 3. Helicopter 4. Rocket

Options :

A - 2, 3, 1, 4

B - 2, 1, 3, 4

C - 4, 1, 2, 3

D - 1, 4, 3, 2

Answer : A

Explanation

The sequence is as follows

Drone- helicopter- aeroplane- rocket

Q 9 - 1. Egg 2. Stir 3. Ingredients 4. Omelette

Options :

A - 2, 1, 3, 4

B - 1, 2, 3, 4

C - 4, 3, 2, 1

D - 3, 2, 1, 4

Answer : A

Explanation

First we will break the egg then we will stir then we can put some ingredients in it and finally we can make an omelette out of it.

Q 10 - 1. Mishit 2. Bouncer 3. Bowler 4. Catch

Options :

A - 1, 4, 2, 3

B - 3, 2, 1, 4

C - 4, 2, 3, 1

D - 2, 1, 3, 4

Answer : B

Explanation

Bowler will bowl a delivery which will be a bouncer then if the bats man will make a mishit then it will be a catch.

reasoning_logical_sequence_of_words.htm
Advertisements