Tables - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Tables. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer the question given below using the table below:

Percent profit made by 6 different companies in 6 years

Year/ company 2002 2003 2004 2005 2006 2007
P 40 38 42 50 46 52
Q 36 28 20 45 45 50
R 50 32 38 48 45 48
S 37 48 50 52 54 56
T 38 40 35 40 50 45
U 42 44 45 50 42 45

Q 1 - If the income of company S in the year 2004 was Rs. 312000, What was its expenditure in that year ?

A - Rs. 195600

B - Rs. 223000

C - Rs.208000

D - none of these

Answer : C

Explanation

let the required expenditure  be Rs. x. then,
 (312000-x)/x *100 =50  ⇒ 624000-2x = x
⇒ 3x = 624000 ⇒ x = 208000

Answer the question given below using the table below:

Percentage of marks obtained by 7 students in 6 different subjects

Subject/ Student A B C D E F
Max. Marks 100 150 75 50 150 75
L 83 84 64 67 91 76
M 79 76 90 75 86 64
N 67 89 84 65 72 74
O 84 77 85 81 78 70
P 91 66 75 82 63 60
Q 77 72 79 78 80 78
R 69 83 68 74 70 70

Q 2 - What are the average marks obtained by all the students in subject D ?

A - 51.23

B - 44.69

C - 37.29

D - none of these

Answer : C

Explanation

Required average  =
1/7(67/100*50 + 75/100*50+65/100*50+81/100*50+82/100*50+78/100*50+74/100*50)
(33.5+37.5+32.5+40.5+41+39+37)/7 = 261/7 =37.28

Answer the question given below using the table below:

Number of student passed and failed in 5 classes of a school over the year

Class VI VII VII IX X
Years Pass Fail Pass Fail Pass Fail Pass Fail Pass Fail
2001 50 42 76 14 58 18 65 17 48 23
2002 60 19 95 22 71 30 75 12 76 28
2003 45 13 61 19 49 15 48 08 74 20
2004 58 21 75 25 80 28 60 11 84 14
2005 55 18 66 29 59 26 70 13 65 17
2006 68 31 54 38 77 34 82 21 55 14
  336 144 427 147 394 151 400 82 402 116

Q 3 - What is the number of passed students for all the classes together in the year 2003?

A - 277

B - 298

C - 316

D - 354

Answer : A

Explanation

Total number of passed students in the year 2003 = (45+61+49+48+74)= 277

Answer the question given below using the table below:

Number of applications for 6 different specialist posts by six different banks in a year

Specilist Posts/ Bank P Q R S T U
A 25.5 38.4 43.7 18.8 28.3 40.6
B 35.5 44.2 42 26.6 31.2 35.9
C 38.8 41.1 38.6 23.9 24.4 23.3
D 26.6 39.6 47.2 15.4 38.9 28.5
E 29 35.5 30.3 29.1 42 20.9
F 32.3 33.4 37.8 22.4 30.3 41.8

Q 4 - What is the average number of applications received by bank F for all the specialist post together ?

A - 3300

B - 3450

C - 3350

D - 3450

Answer : A

Explanation

average number of application received by bank f =(198*100)/6 =3300

Answer the question given below using the table below:

Number of cars of different models and colors sold in two metro cities in a year

Type Metro M Colour Metro H Colour
  Black Red Blue White Silver Black Red Blue White Silver
A 40 25 55 75 15 45 32 40 60 20
B 20 35 60 80 20 30 37 39 81 35
C 35 30 50 90 35 40 42 41 86 37
D 45 40 45 85 40 35 39 37 90 42
E 50 35 35 60 30 50 44 43 77 22
F 55 42 40 75 52 47 34 45 87 17

Q 5 - In metro M, the number of cars sold was maximum for which of the colour model combinations ?

A - white ?C

B - blue ?B

C - silver ?B

D - white ?D

Answer : A

Explanation

The largest number of car sold in metro m is 90000, and it is for white colour model C.

Answer the question given below using the table below:

Number of working days of various companies over the years

Year/ company A B C D E
2000 298 296 322 323 301
2001 310 300 323 322 298
2002 310 311 312 310 308
2003 311 310 311 312 310
2004 299 309 311 323 322
2005 298 310 310 313 321

Q 6 - What is the respective ratio of the non working days of company B to company E in the year 2005?

A - 4:5

B - 5:7

C - 7:5

D - 5:4

Answer : D

Explanation

(non working days of B ): (non working days of E)  =(365-310):(365-321) =55:44 =5:4

Answer the question given below using the table below:

Number of working days of various companies over the years

Games Schools
A B C D E
football 125 250 100 175 250
basketball 175 200 195 245 225
cricket 250 200 225 215 200
tennis 240 210 200 130 165
badminton 75 125 55 45 100

Q 7 - If 20% of the student playing football from school A also play Badminton , What should be the total number of students playing badminton from school A ?

A - 110

B - 120

C - 95

D - 100

Answer : D

Explanation

total number of students playing badminton from school A =(75+20% of 125) =(75+20/100*125)= 100

Answer the question given below using the table below:

Distribution of malnutrition in children in percentage in various years

Years total sureying no. of child Degree of malnutrition
N General Mild Moderate Serious
1998 18000 3 14 65 18
1999 2410 3.8 21.9 53.8 20.5
2000 1721 3.4 22.1 52.6 21.8
2001 6775 10.6 41.1 39.8 8.5
2002 4713 14.3 42.4 34.9 8.4
2003 4008 14.8 47.9 32.6 4.7
2004 9180 16.5 53.4 28 2.9

Q 8 - How many percent approx. was mild malnutrition in all the years together ?

A - 35%

B - 32%

C - 42%

D - 46%

Answer : A

Explanation

Required average = 1/7(14+21.9+22.1+41.1+42.4+47.9+53.4)% = 34.68 =35% approx.

Answer the question given below using the table below:

Distribution of malnutrition in children in percentage in various years

Years Units
I II III IV V
  M D M D M D M D M D
2001 53 21 45 12 76 38 56 21 46 18
2002 29 18 32 10 45 24 63 24 36 14
2003 50 18 48 18 55 16 68 30 34 15
2004 65 20 68 15 57 20 54 19 48 12
2005 70 31 72 13 82 22 48 27 58 10
2006 44 15 56 22 38 32 40 15 60 11
TOTAL 311 123 321 90 353 152 329 136 282 80

Q 9 - What is the average number of defective items from unit II for the given years ?

A - 21500

B - 4000

C - 12500

D - 15000

Answer : D

Explanation

required average = (12+10+18+15+13+22)/6  =9000/6  =15000
aptitude_tables.htm
Advertisements