Synonyms and Antonyms Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Synonyms and Antonyms. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Find the synonym of the following word

Adjectives

A - reduction

B - lessening

C - identifier

D - decrease

Answer : C

Explanation

It is related to methods of enforcement of legal rights and it also refers to a word that modifies a noun.

Q 2 - Find the synonym of the following word

Narcissist

A - humble

B - altruistic

C - braggart

D - shy

Answer : C

Explanation

A person who is very selfish or self involved.

Q 3 - Find the synonym of the following word

Calisthenics

A - exercise

B - inaction

C - idleness

D - task

Answer : A

Explanation

It means a gymnastics exercise for improving physical health and performance.

Q 4 - Find the synonym of the following word

Hierarchy

A - interruption

B - echelons

C - disorder

D - disorganization

Answer : B

Explanation

System in which people or objects are ranked one above another.

Q 5 - Find the synonym of the following word

Component

A - secondary

B - inherent

C - additional

D - extra

Answer : B

Explanation

It means constituent parts or ingredients.

Q 6 - Find the synonym of the following word

Controversial

A - undoubted

B - litigious

C - define

D - certain

Answer : B

Explanation

It means an unsolved issue or dispute.

Q 7 - Find the synonym of the following word

Dubious

A - skeptical

B - reliable

C - unambiguous

D - clear

Answer : A

Explanation

It means unsure of something or being doubtful.

Q 8 - Find the synonym of the following word

Subordinate

A - source

B - vital

C - necessary

D - dismissive

Answer : D

Explanation

It means not that important or not the first priority.

Q 9 - Find the synonym of the following word

Complacent

A - discontent

B - unsure

C - confident

D - unhappy

Answer : C

Explanation

Happy with one’s achievement.

Q 10 - Find the synonym of the following word

Philanthropy

A - helping hand

B - hurt

C - controlling others

D - injury

Answer : A

Explanation

Philanthropy means being concerned for human welfare, always wanting to help others by charity or any other means possible.

synonym_antonym_questions.htm
Advertisements