- Verbal Ability - Home
- Verbal Ability - Overview
- Verbal Ability
Active & Passive Voice Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Active & Passive Voice. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - It ... since yesterday.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the present perfect progressive
Q 2 - I ... to become successful.
Answer : A
Explanation
The action takes place in the present perfect
Q 3 - They are not meeting us.
A - We have not being met by them.
B - We are not being met by them.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the present progressive, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 4 - We have gifted him a watch.
A - A watch have been gifted to him by us.
B - A watch has been gifted to him by us.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Answer : D
Explanation
The action takes place in the past, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 6 - They had already contacted him.
A - He have been already contacted.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the past perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 7 - The fire destroyed expensive products.
A - Expensive products destroyed by the fire
B - Expensive products were destroyed by the fire.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the past, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 8 - Ritesh can speak German.
A - German can spoken by Ritesh.
B - German can be spoke by Ritesh.
Answer : C
Explanation
The action takes place in the present, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 9 - The students must have obeyed their teachers.
A - Their teachers might have obeyed.
B - Their teachers might have been obeyed.
Answer : C
Explanation
The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.
Q 10 - We have launched a massive tribal welfare program.
A - A massive tribal welfare program is launched by us.
B - A massive tribal welfare program has been launched by us.
Answer : B
Explanation
The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.