Synonyms and Antonyms Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Synonyms and Antonyms. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Find the synonym of the following word

Predominant

A - prevailing

B - inferior

C - minor

D - secondary

Answer : A

Explanation

It means dominating or having influence.

Q 2 - Find the synonym of the following word

Altruistic

A - humanist

B - greedy

C - considerate

D - selfish

Answer : A

Explanation

It means person who loves to donate or do charity without selfish motives.

Answer : B

Explanation

An audiologist is a healthcare professional who performs hearing tests.

Q 4 - Find the synonym of the following word

Faux pas

A - correction

B - right

C - blooper

D - fix

Answer : C

Explanation

It means a social blunder or mistake.

Q 5 - Find the synonym of the following word

Advocate

A - opponent

B - protestor

C - speaker

D - assailant

Answer : C

Explanation

A person who supports an idea or fights for a cause publicly.

Q 6 - Find the synonym of the following word

implemented

A - delay

B - stop

C - actualize

D - fail

Answer : C

Explanation

It means to put into action.

Q 7 - Find the synonym of the following word

Antecedent

A - earlier

B - current

C - subsequent

D - following

Answer : A

Explanation

It means the history or one’s prior life, something happened in the past.

Q 8 - Find the synonym of the following word

Subordinate

A - source

B - vital

C - necessary

D - dismissive

Answer : D

Explanation

It means not that important or not the first priority.

Q 9 - Find the synonym of the following word

Quiescent

A - energetic

B - operative

C - inactive

D - active

Answer : C

Explanation

It means staying motionless or taking rest or being dull and inactive.

Q 10 - Find the synonym of the following word

Philanthropy

A - helping hand

B - hurt

C - controlling others

D - injury

Answer : A

Explanation

Philanthropy means being concerned for human welfare, always wanting to help others by charity or any other means possible.

synonym_antonym_questions.htm
Advertisements