Verbal Ability - Adjectives Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Adjectives. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Ashish has a shinier pair of shoes than Hugh, but Kleen’s pair of shoes is the ......

A - shinier

B - more shiny

C - shiniest

D - most shiniest

Answer : C

Explanation

A superlative degree is formed either using “the” + adjective + "est"/"iest” form (the strongest man, the easiest question) or "the” + "adjective1” + "Adjective2”. For example - the most honest)

Q 2 - July is faster than Kleen, but Tess is the ... of all.

A - clean

B - more clean

C - cleaner

D - cleanest

Answer : D

Explanation

Superlative degree is used to describe something or someone with the maximum amount of quality that is mentioned. If the quality is hungry, then superlative degree will be applied to that person who has the maximum hunger. He will be mentioned as "the hungriest".

Q 3 - Kleen uses a ... technique while washing woolen clothes than he does while washing jeans.

A - gentle

B - gentler

C - more gentler

D - gentlest

Answer : B

Explanation

Comparative degrees are used to compare objects with other objects (he is stronger, they are weaker, etc. Many of them use the “er” structure in comparison by adding either “er” or “ier” after the adjective. For example - nearer, cozier.

Q 4 - Most scouts do a pretty good job cleaning up after themselves, but Tammy is .....

A - messy

B - messier

C - more messy

D - messiest

Answer : D

Explanation

Superlative degrees are used to describe something or someone with the maximum amount of quality that is mentioned. If the quality is hungry, then superlative degree will be applied to that person who has the maximum hunger. He will be mentioned as "the hungriest".

Q 5 - Ninee is ... than most scouts because she is an expert at camouflages.

A - sneaky

B - sneakier

C - more sneakier

D - sneakiest

Answer : B

Explanation

Comparative degrees are used to compare objects with other objects (he is stronger, they are weaker, etc.). Many of them use the “er” structure in comparison by adding either “er” or “ier” after the adjective. For example - nearer, cozier.

Q 6 - According to Tammy’s calculations, sugar is ... than honey.

A - sweet

B - sweeter

C - more sweet

D - more sweeter

Answer : B

Explanation

Comparative degrees are used to compare objects with other objects (he is stronger, they are weaker, etc.). Many of them use the “er” structure in comparison by adding either “er” or “ier” after the adjective. For example - nearer, cozier.

Q 7 - English is today the third ... native language worldwide after Chinese and Hindi.

A - the most spoken

B - the more spoken

C - much spoken

D - most spoken

Answer : D

Explanation

Superlative degrees are used to describe something or someone with the maximum amount of quality that is mentioned. If the quality is hungry, then superlative degree will be applied toto the person who has the maximum hunger. He will be mentioned as "the hungriest".

Q 8 - The roots of banyan tree had spread out ... forty meters in all directions by the time we came back to our ancestral house.

A - too much

B - as much as

C - so much

D - so many as

Answer : A

Explanation

“As” + adjective + “As” structure is used to mention an equal level of the quality in the objects getting compared.

Q 9 - He (a) correct, (b) correctly defined the terms. The answer sounded (c) correctly, (d) correct.

A - a and c

B - a and d

C - b and c

D - b and d

Answer : C

Explanation

The word “correctly” is an adverb used to describe the action “define”. The adjective here is “correct” as that describes the noun “answer”

Q 10 - Martha was a very (a) sensibly, (b) sensible scout. He acted very (c) sensible, (d) sensibly.

A - a and c

B - a and d

C - b and c

D - b and d

Answer : D

Explanation

The word “correctly” is used to describe the action “define”. The adjective here is “correct” as that describes the noun “answer”.

verbal_ability_adjectives.htm
Advertisements