Verbal Ability - Prepositions Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Prepositions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The boss didn’t punish him for coming late. He must be ____ his good books.

A - in

B - into

C - inside

D - onto

Answer : A

Explanation

“in” is used in place of belongs to.

Q 2 - The film “Three Idiots” was based ____ an engineer’s real life experiences.

A - about

B - at

C - on

D - in

Answer : C

Explanation

“on” is used as related to.

Q 3 - Amanda hasn't seen her older sister ____ last April.

A - on

B - in

C - around

D - since

Answer : D

Explanation

“since” is used to mention the starting time of an action.

Q 4 - The detective chased the killer ____ the streets.

A - since

B - through

C - during

D - beyond

Answer : B

Explanation

“through” is used here to mean running on the streets.

Q 5 - After you get ____ the bus walk down the street on the left till the church.

A - of

B - down

C - into

D - off

Answer : D

Explanation

“off” is used to mean leaving the bus.

Q 6 - I can’t even think ____ travelling by any other way except my own car.

A - over

B - of

C - in

D - with

Answer : B

Explanation

“of” is used as to travel.

Q 7 - At the last minute Sri Lanka decided to withdraw ____ the contest to protest against the terrorist attacks

A - against

B - for

C - upon

D - from

Answer : D

Explanation

“from” is used here as move away or dissociate.

Q 8 - He left medicine in between and decided to take ____ music for higher studies as that was his real passion.

A - up

B - of

C - upon

D - in

Answer : A

Explanation

“up” is used as in pursuing.

Q 9 - When we get ready for dinner, I have to take my books ____ the table.

A - off

B - from

C - out

D - of

Answer : A

Explanation

“off” is used here to mean removing.

Q 10 - Kathleen apologized ____ her brother's poor behaviour.

A - for

B - in

C - off

D - at

Answer : A

Explanation

“for” is used here to denote on behalf of.


verbal_ability_prepositions.htm

Advertisements