Verbal Ability - Conjunctions Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Conjunctions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - You can come to the meeting ... you don't say anything.

A - So that

B - As long as

C - While

D - As if

E - Until

Answer : B

Explanation

As long as is used to describe an event happening if a condition is satisfied.

Q 2 - Andrew is watching TV ... surfing the net.

A - While

B - As long as

C - So that

D - Until

Answer : A

Explanation

While is used to talk of two actions happening at the same time.

Q 3 - She couldn’t complete her work on time ... she had to attend a party.

A - but

B - because

C - as long as

D - neither

Answer : B

Explanation

Because is used to tell the cause.

Q 4 - I would prefer to stay at home ... going out for a party.

A - neither

B - nor

C - either

D - rather than

Answer : D

Explanation

Rather than is used to opt for a choice between two less liked options.

Q 5 - I want to play football ... the ball is flat.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : D

Explanation

But is used to introduce contradictory thoughts.

Q 6 - She wants to cook friend rice ... the stove is running out of gas.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : D

Explanation

But is used to introduce contradictory thoughts.

Q 7 - Mother sweeps the yard ... Father cuts the tree.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : A

Explanation

And is used with sentences to add similar things or thoughts.

Q 8 - Catherine ... her boyfriend attended a meeting.

A - and

B - or

C - the

D - but

Answer : A

Explanation

And is used with sentences to add similar things or thoughts.

Q 9 - Kim will read a book ... write a letter.

A - Book

B - Kim

C - Or

D - Will

Answer : C

Explanation

Or is used to select one from two options.

Q 10 - There will be a half day tomorrow, ... you can go to the library to study.

A - So

B - Yet

C - And

D - But

Answer : A

Explanation

And is used with sentences to add similar things or thoughts.

verbal_ability_conjunctions.htm
Advertisements