Progressive Verb Tenses Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Progressive Verb Tenses. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She ... with me to the movie.

A - Go

B - Is going

C - Was going

D - Will be going

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 2 - I didn’t know that you ... now, so I called you later.

A - Eat

B - Are eating

C - Were eating

D - Will be eating

Answer : C

Explanation

The action was happening in the past.

Q 3 - The cops ... the vehicles now.

A - Stop

B - Was stopping

C - Are stopping

D - Will be stopping

Answer : C

Explanation

The action is happening in the present.

Q 4 - It … loudly so I chased it away.

A - Were barking

B - Was barking

C - Is barking

D - Will be barking

Answer : B

Explanation

The action was happening in the past.

Q 5 - It … that she was given a great farewell.

A - Was fitting

B - was fitting

C - Is fitting

D - Were fitting

Answer : B

Explanation

The action was happening in the past.

Q 6 - We … the sunset together this time soon.

A - Was watching

B - Were watching

C - Is watching

D - Will be watching

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

Q 7 - They … at the same place this year too.

A - Was staying

B - Were staying

C - Will be staying

D - Are staying

Answer : C

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

Q 8 - Ms. Rose ... three subjects presently in the school.

A - Teach

B - Is teaching

C - Was teaching

D - Will be teaching

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 9 - I ... the floor so don’t step on it.

A - Clean

B - Am cleaning

C - Was cleaning

D - Will be cleaning

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 10 - Brian ... the entire construction till the Chief engineer doesn’t return.

A - Supervise

B - Is supervising

C - Was supervising

D - Will be supervising

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

progressive_verb_tenses.htm
Advertisements