Wh-questions Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Wh-questions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - For ... days are you coming home?

A - Where

B - How many

C - When

D - Why

Answer : B

Explanation

How many is used for identification of countable quantity

Q 2 - ... color is your bike?

A - What

B - How

C - Where

D - Whose

Answer : A

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 3 - On ... day is he coming back?

A - What

B - Who

C - Which

D - Whom

Answer : C

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 4 - ... recorded this song?

A - What

B - Which

C - Who

D - Whom

Answer : C

Explanation

Who is used for identification of person

Q 5 - ... do you want from me?

A - Which

B - What

C - Who

D - When

Answer : B

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 6 - ... are you singing right now?

A - What

B - Which

C - Who

D - When

Answer : A

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 7 - ... is that guy’s intention?

A - Who

B - What

C - Which

D - When

Answer : B

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 8 - ... are they talking about?

A - What

B - Where

C - Whom

D - When

Answer : A

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 9 - ... did he ask the teacher?

A - When

B - Where

C - What

D - Which

Answer : C

Explanation

What is used for identification of object/action

Q 10 - ... did you guys meet for the first time at?

A - When

B - Where

C - What

D - Which

Answer : B

Explanation

Where is used for identification of place


verbal_ability_wh_questions.htm

Advertisements