Wh-questions - Solved Examples


Advertisements


Q 1 − ... color is your car?

A - Who

B - When

C - What

D - Where

Answer - C

Explanation

What is used for identification of object/action.


Q 2 − ... are his books?

A - Who

B - What

C - When

D - Where

Answer - D

Explanation

Where is used for identification of place


Q 3 − ... do you go home every night?

A - When

B - Who

C - Where

D - Which

Answer - A

Explanation

When is used for identification of time


Q 4 − ... is the new actor?

A - Where

B - Who

C - When

D - What

Answer - B

Explanation

Who is used for identification of person


Q 5 − ... old is the dog?

A - When

B - How

C - Which

D - Who

Answer - B

Explanation

How is used for identification of manner/quantity


Q 6 − ... did you go to sleep early?

A - Who

B - Where

C - Which

D - Why

Answer - D

Explanation

Why is used for identification of reason


Q 7 − ... did you pay to him?

A - Why

B - Which

C - How much

D - What

Answer - C

Explanation

How much is used for identification of uncountable quantity


Q 8 − ... girls are present today?

A - How long

B - How long

C - How often

D - How many

Answer - D

Explanation

How many is used for identification of countable quantity


Q 9 − ... are you talking to him?

A - Who

B - Why

C - When

D - Where

Answer - B

Explanation

Why is used for identification of reason


Q 10 − ... is that guy standing far from us?

A - Why

B - How

C - Who

D - When

Answer - A

Explanation

Why is used for identification of reason



verbal_ability_wh_questions.htm
Advertisements
E-Books Store