Verbal Ability Pronouns Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Pronouns. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Everyone ... to have it … way nowadays.

A - wants / their

B - want / their

C - wants / their

D - want / theirs

Answer : A

Explanation

"His, her, their" and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 2 - If ... was present there, he would have come out by now.

A - anybody

B - nobody

C - everybody

D - no one

Answer : A

Explanation

"Anyone, anybody" is used for a pointing out someone to attach a quality with him, the action is “coming out” in this case.

Q 3 - Help ... to some food, and in the meanwhile, I will order pizzas for all of you.

A - you

B - yours

C - yourself

D - yourselves

Answer : C

Explanation

"Myself, yourself, ourselves, themselves" and such usages are used to talk of a person's own ability or intention.

Q 4 - No book of ... has been published yet.

A - Her

B - Theirs

C - Myself

D - Them

Answer : C

Explanation

"Mine, yours, theirs" and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 5 - It’s not surprising that you don’t get jokes as …are from Germany.

A - He

B - It

C - She

D - You

Answer : D

Explanation

"I, he, we, she, they" and similar usages are for people who do the action. "He, she, it" use "is/was", "I" uses "am/was", "We, you" use "are/were"

Q 6 - Are ... both are from South Delhi?

A - He

B - It

C - We

D - You

Answer : D

Explanation

"I, he, you, we, she, they" and similar usages are for people who do the action.

Q 7 - This victory belongs to you. This victory is …

A - Yours

B - Its

C - Ours

D - Your

Answer : A

Explanation

"Mine, ours, yours, theirs" and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 8 - We should allow … to spend some time with … child.

A - His, his

B - His, her

C - Her, his

D - Her, her

Answer : D

Explanation

“Her” is used to denote ownership of a female in second person.

Q 9 - They need to first follow rules … before lecturing others.

A - Themselves

B - Ourselves

C - Yourselves

D - Himself

Answer : A

Explanation

“Themselves” is used when the plural listeners or someone representing multiple listeners is supposed to do something with their own capability.

Q 10 - … quite a hot day for the baby to try … new clothes.

A - It’s, it’s

B - Its, its

C - It’s, its

D - Its, it’s

Answer : C

Explanation

“Its” is used to denote ownership of an infant, animal, or non-living thing, whereas “it’s” is used as a contracted form of “it is”.

verbal_ability_pronouns.htm
Advertisements