Perfect Tense of Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perfect Tense of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She ... her all tests since last week even if she really hard.

A - has failed, has practiced

B - failed, practiced

C - failed, was practiced

D - has failed, practiced

Answer : D

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 2 - By the end of the year, we ... a thousand students for onsite training programs.

A - were to send

B - will send

C - will be sent

D - will have sent

Answer : D

Explanation

The speaker assumes that the action will have happened at a future date by the same time, so it is future perfect.

Q 3 - Tony ... in Madrid for a long time.

A - Had lived

B - Has lived

C - Have lived

D - Will have lived

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 4 - I wonder what ... them to each other in the first place.

A - Had attracted

B - Has attracted

C - Have attracted

D - Will have attracted

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 5 - By morning, Elina... numerical questions.

A - Had finished

B - Has finished

C - Have finished

D - Will have finished

Answer : D

Explanation

The speaker assumes that the action will have happened at a future date by the same time, so it is future perfect.

Q 6 - John ... treatment for two years and is now fit to be discharged.

A - Had received

B - Has received

C - Have received

D - Will have received

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 8 - She into competitive dancing for three years when she had auditioned for the part.

A - Had been

B - Has been

C - Have been

D - Will have been

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 9 - I ... to hand in my resignation as workplace politics had become unbearable.

A - Had

B - Has

C - Have

D - Is

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 10 - ... ever heard of "Pompeii" before?

A - Did you

B - Have you

C - Do you

D - Will you

Answer : B

Explanation

The action had started in the past but generates interest in the present.

perfect_tense_of_verbs.htm
Advertisements