Verbal Ability - Articles Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Articles. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - There are sixty minutes in … hour.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : A

Explanation

Talks about a non-definite noun, hence “a”.

Q 2 - I saw … old woman today.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : B

Explanation

Talks about a non-definite noun starting with a vowel sound, hence “an”.

Q 3 - We should always follow … good and respect … elders

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : D

Explanation

No specific noun has been mentioned, instead a plural category is named, hence no article.

Q 4 - Do you know … way to … fair?

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

Talks of a specific fair and way, hence “the”.

Q 5 - Germany is … European country.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : B

Explanation

Talks about a non-definite noun starting with a vowel sound, hence “an”.

Q 6 - You could end up choosing ... wrong person in your life.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

The reader might think that there are many wrong persons too, but the sentence means choosing one life-partner, and it’s commonly assumed that a person will spend the rest of his/her life with one companion. That one specific companion is the reason we will use “the”.

Q 7 - My book has become ... best seller in academic English preparation.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

Talks about a specific condition; there cannot be more than one noun when we use words like “best, ideal, perfect, absolute, only”, hence “the”.

Q 8 - ... Prime Minister of India will be visiting Australia next week.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

Talks about a unique post that is held by one person at a time, hence “the”.

Q 9 - I am looking for … MS Word document I had saved on my desktop.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : C

Explanation

Talks of a specific MS Word document, hence “the”.

Q 10 - The interesting thing about ... books is they tell all without bias.

A - a

B - an

C - the

D - no article

Answer : D

Explanation

No specific noun has been mentioned, instead a plural category is named, hence no article.


verbal_ability_articles.htm

Advertisements