Verbal Ability - Quantifiers Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Quantifiers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ... Priyabrat ... Megha call themselves our friends, but ... of them likes us.

A - Both / and / either

B - Neither / nor / both

C - Both / and / neither

D - Either / or / all

Answer : C

Explanation

"Neither, nor" is used to deny two choices.

Q 2 - There were ... people on the beach, so nobody saw the child drowning.

A - a few

B - fewer

C - few

D - very little

Answer : C

Explanation

"Few" is used for almost zero quantities of countable nouns.

Q 3 - The farmer has sent me ... onions from his farm.

A - a lot

B - too much

C - a few

D - a little

Answer : C

Explanation

"A lot, lots" are used with "of". "A few" is used for less quantities of countable nouns.

Q 4 - Don't put ... icing on the cake; it will become too sweet.

A - many

B - too much

C - a few

D - too many

Answer : B

Explanation

In sentences, "too much" sometimes used to denote a large quantity of uncountable nouns.

Q 5 - You should eat ... egg every day.

A - an

B - a few

C - a

D - any

Answer : A

Explanation

The word "egg" starts with a vowel sound and is mentioned as a singular quantity, hence ‘an’.

Q 6 - We have ... blueberries here.

A - a little

B - a lot of

C - any

D - too much

Answer : B

Explanation

"Plenty, a lot of, lots of" is used for large quantities of both countable and uncountable nouns.

Q 7 - I want to bake a yolk-based cake today so I will need … eggs.

A - A little

B - A few

C - Few

D - Little

Answer : A

Explanation

"A few" is used to denote a small number of countable objects.

Q 8 - I want to prepare the dough now, so I will need … milk.

A - Plenty of

B - Some

C - Few

D - Little

Answer : B

Explanation

"Some" is used to denote a small amount of both countable and uncountable objects.

Q 9 - Okay, and what about eggs? How … of those will you use?

A - Much

B - Some

C - Many

D - Little

Answer : C

Explanation

"Many" is used to ask a question or give an idea on the number of countable objects.

Q 10 - Ten people, however they won’t be staying for too … time.

A - Much

B - Some

C - Many

D - Little

Answer : A

Explanation

"Much" is used to ask a question or give an idea on the quantity of uncountable objects.


verbal_ability_quantifiers.htm

Advertisements