Simple Tenses of Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Simple Tenses of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - As a zoologist, he ... strange animals in forests.

A - Encounter

B - Encounters

C - Encountered

D - Encountering

Answer : B

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 2 - Many strange incidents ... place in this city daily.

A - Takes

B - Took

C - Take

D - Taken

Answer : C

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 3 - Feeling drowsy at work ... a major problem for employees when they are bored.

A - Becomes

B - Becoming

C - Became

D - Becames

Answer : A

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 4 - Waste paper is ... to pulp and then reused.

A - Converted

B - Convert

C - Converting

D - Converts

Answer : A

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 5 - We ... some tea in the evening foolishly, so we spend a sleepless night.

A - were taking, won't have to

B - took, didn't have to

C - will take, will have to

D - took, will have to

Answer : D

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 6 - A person ... many ways of expressing his feelings, hence understanding him ... some time and patience.

A - has, will require

B - will have, was requiring

C - has, requires

D - had, will be requiring

Answer : A

Explanation

The first action happens regularly in the present, and the second one may happen in the future.

Q 7 - Although toddlers mainly ... their hands and feet to crawl, they ... occasionally stand erect briefly.

A - are using, used

B - will use, are using

C - were using, will be using

D - use, may

Answer : D

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 8 - A band ... a group of musicians that ... together in synchronization.

A - was, would play music

B - will be, play music

C - is, plays music

D - would be, was playing music

Answer : C

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 9 - We ... applying the sunscreen lotion as soon as we reach the beach.

A - begin

B - began

C - are beginning

D - will begin

Answer : D

Explanation

The action may happen in the future; hence we will use the future tense.

Q 10 - Mrs. Grant ... the coat that you ... on the cloak stand.

A - was taking, will hang

B - took, hanged

C - is taking, would hang

D - took, was hanging

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

simple_tenses_of_verbs.htm
Advertisements