Verbal Ability Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - They ... ourselves a lot today.

A - Enjoy

B - Enjoyed

C - Enjoying

D - Enjoys

Answer : B

Explanation

This is an action that happened in the past so we will use the past form.

Q 2 - The cat ... straight into the trap.

A - Ranned

B - Ran

C - Run

D - Runned

Answer : B

Explanation

This is an action that happened in the past so we will use the past form.

Q 3 - Because I a car, I gave him a lift.

A - own

B - ownes

C - owned

D - owns

Answer : A

Explanation

This is an action that is done regularly. Hence, we will use the present form.

Q 4 - The teacher ... congratulating the students on their performance now.

A - was

B - is

C - am

D - are

Answer : B

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happened in past time, we use "was" for "I, he, she, it", and "were" for "we, you, they" and nouns respectively.

Q 5 - These trees have trunks that ... among the largest in the world.

A - is

B - was

C - are

D - were

Answer : C

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in the present time, we use "am" for "I", "are" for "we, you, they" and "is" for "he, she, it" and nouns respectively.

Q 6 - Sheila ... riding her bike too fast.

A - is

B - am

C - are

D - were

Answer : A

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in present time, we use "am" for "I", "are" for "we, you, they" and "is" for "he, she, it" and nouns respectively.

Q 7 - The students dislike the new joinees and are not talking to ...

A - they

B - them

C - I

D - me

Answer : B

Explanation

When the pronouns in a sentence are only participating in an action and someone else is doing the action, then they will be mentioned in the object form, i.e. "me, us, you, him, her, it, them".

Q 8 - All the hard work was done by together. They just decorated it.

A - we

B - us

C - I

D - me

Answer : B

Explanation

When the pronouns in a sentence are only participating in an action and someone else is doing the action, then they will be mentioned in the object form, i.e. "me, us, you, him, her, it, them".

Q 9 - The lions have ... for long and are now going to hunt.

A - Lied

B - Lay

C - Laid

D - lain

Answer : D

Explanation

"Lie" is used to mention the action of someone or something resting. It is mentioned as "lay" in past form and "lain" with "has, have, had". It is written as "lying" in "ing" form.

Q 10 - The ashes from the campfire had ... in the air.

A - raised

B - risen

C - rose

D - raise

Answer : B

Explanation

"Rise" is used to mention the action of someone or something lifting by its own. This is mentioned as "rose" in past form and "risen" with "have, has, had". It is mentioned as "rising" in "ing" form.

verbal_ability_verbs.htm
Advertisements