Verbal Ability - Determiners Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Determiners. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - (They)… uncle works in a gym.

A - Those

B - Their

C - Them

D - His

Answer : B

Explanation

My, his, her, their, our” and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 2 - This city is famous for (it)… historical monuments.

A - Its

B - It

C - It’s

D - theirs

Answer : A

Explanation

“My, his, her, their, our, its” and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 3 - Two participants didn't do ... squats.

A - Their

B - Him

C - Our

D - His

Answer : A

Explanation

“My, his, her, their, our, its” and other such usages are for denoting ownership as adjectives. “Its” is used to talk of ownership of a baby, animal or non-living thing.

Q 4 - Alankrita has a truck. ... truck is very old.

A - Their

B - Her

C - Our

D - This

Answer : B

Explanation

“My, his, her, their, our” and other such usages are for denoting ownership as adjectives.

Q 5 - My computer is a Mac, but ... is a PC.

A - Their

B - His

C - Our

D - Hers

Answer : D

Explanation

“Mine, ours, yours, theirs, hers” and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 6 - I have already taken my pastry, but he is saving ... until later.

A - Her

B - His

C - mine

D - This

Answer : B

Explanation

“mine, ours, yours, his, theirs, hers” and other such usages are for denoting ownership as pronouns.

Q 7 - (Near) … my Moral Science book.

A - This is

B - That is

C - These are

D - Those are

Answer : A

Explanation

“This” is used for a singular object near to the speaker.

Q 8 - (Far) … previous-year students.

A - This is

B - That is

C - These are

D - Those are

Answer : D

Explanation

“Those” is used for plural objects far from the speaker.

Q 9 - (Far) … are old cases.

A - Those

B - That

C - This

D - These

Answer : A

Explanation

“Those” is used for plural objects far from the speaker.

Q 10 - You can select ... car you want.

A - Some

B - Any

C - None

D - All

Answer : B

Explanation

“Any” is used to mention a choice from the selection.

verbal_ability_determiners.htm
Advertisements