
- Verbal Ability - Home
- Verbal Ability - Overview
- Verbal Ability
Verbal Ability Punctuations Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Punctuations. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - Select the correctly punctuated sentence
A - Shobha's grandmas house is beside her landlord's apartment.
B - Shobhas grandma's house is beside her landlord's apartment.
C - Shobha's grandmas' house is beside her landlords' apartment.
D - Shobha's grandma's house is beside her landlord's apartment.
Answer : D
Explanation
Noun + s is used to describe possession and ownership. Plural nouns will have the following structure nouns + s'
Q 2 - Select the correctly punctuated sentence
A - It's owners made The parrot's life miserablea>
B - It's owners' made The parrots life miserable
Answer : D
Explanation
Its is used to express possession and ownership for babies, animals and non-living things.
Q 3 - Select the correctly punctuated sentence
A - Param hates anything technical so, he never turns his computer on.
B - Param hates anything technical, so he never gets a new mobile.
C - Param hates anything technical; so he never gets a new mobile.
D - Param hates anything technical:so he never gets a new mobile.
Answer : B
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;
Q 4 - Select the correctly punctuated sentence
A - The protein shake had: fruit, sweeteners and milk.
B - The protein shake had fruit, sweeteners and milk.
Answer : B
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;
Q 5 - Select the correctly punctuated sentence
A - Mankind has only one way out of this mess left stop burning fossil fuel.
B - Mankind has only one way out of this mess left, stop burning fossil fuel.
C - Mankind has only one way out of this mess left: stop burning fossil fuel.
D - Mankind has only one way out of this mess left stop burning fossil fuel.
Answer : C
Explanation
: is used to start a list, however, the part of the sentence to the left of the colon is not dependent for complete meaning on the part of the sentence to the right of the colon, as there are only items listed to the right.
Q 6 - Select the correctly punctuated sentence
A - These are a few of my favorite things: tea, scones, and butter.
B - For breakfast I would like: tea, scones, and butter.
C - This would be my favorite breakfast: tea, scones, and butter.
Answer : A
Explanation
: is used to start a list, however, the part of the sentence to the left of the colon is not dependent for complete meaning on the part of the sentence to the right of the colon, as there are only items listed to the right.
Q 7 - Select the correctly punctuated sentence
A - A twenty-storey building collapsed today the earthquake was damning.
B - A twenty-storey building collapsed today- people are shattered.
C - A twenty-storey building collapsed today-a difficult day for everybody.
D - A twenty-storey building collapsed today- I would wait before blaming the builder.
Answer : A
Explanation
"-" is used as an additional part to the sentence, i.e., to provide more information in support or in relation to the main sentence.
Q 8 - Select the correctly punctuated sentence
A - Jerry has recently started learning the piano-he finds it very relaxing.
B - Jerry has recently started learning the piano - a relaxing hobby.
C - Jerry has recently started learning the piano - I pity his neighbors.
D - Jerry has recently started learning the piano- although he has no musical talent.
Answer : A
Explanation
"-" is used as an additional part to the sentence, i.e., to provide more information in support or in relation to the main sentence.
Q 9 - Select the correctly punctuated sentence
A - Jeena, a talented woman in the world of business are planning to run for president.
B - Jeena, a talented woman in the world of business, are planning to run for president.
C - Jeena a talented woman in the world of business, are planning to run for president.
D - Jeena a talented woman in the world of business are planning to run for president.
Answer : B
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;
Q 10 - Select the correctly punctuated sentence
A - India, a truly beautiful interesting and exotic world, is now a popular holiday destination.
B - India, a truly beautiful, interesting and exotic world, is now a popular holiday destination.
C - India a truly beautiful, interesting and exotic world is now a popular holiday destination.
D - India, a truly beautiful interesting, and exotic world, is now a popular holiday destination.
Answer : B
Explanation
, is used to list down names, to differentiate between two or more sentences, and to get pauses shorter than ;