Verbal Ability - Auxiliary Verbs Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Auxiliary Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - … you realize your mistake?

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : A

Explanation

“Do” is also used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action in the present. “Do” is used by “I, you, we, they” and plural nouns, while “Does” is used by “he, she, it” and other singular nouns. For negative questions, “not” is used with “do” or “does”. The structure is — “Do/Does” + noun/pronoun + “verb”.

Q 2 - I ... not wake up late.

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : A

Explanation

“Do/Does” is also used to deny the happening of any action in the present time. “Do” is used with “I, we, you, they” and plural nouns while “Does” is used with “he, she, it” and singular nouns. The structure is — Noun/pronoun + “Do/Does” + “not”.

Q 3 - Whom ... you shouting at yesterday?

A - are

B - were

C - am

D - was

Answer : A

Explanation

This is an action that took place in the past so we will use the past form. “You, they, we” used “were” in past form. “I, he, she, it” use “was”.

Q 4 - When ... we going to visit Grandpa?

A - is

B - was

C - are

D - were

Answer : C

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in the present time, we use “am” for “I”, “are” for “we, you, they” and “is” for “he, she, it” and nouns respectively.

Q 5 - Raman ... going to meet my friend tonight.

A - is

B - am

C - are

D - were

Answer : A

Explanation

When we use auxiliary verbs for actions that happen in the present time, we use “am” for “I”, “are” for “we, you, they” and “is” for “he, she, it” and nouns respectively.

Q 6 - He/look at/not/her yet.

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : D

Explanation

“Have/has” are also used as auxiliary verbs when the main verb represents an action that ended in the past and there is discussion in the present on that action.

Q 7 - He/go to office by foot /not in rainy season.

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : B

Explanation

“Do/Does” is also used to deny the occurrence of any action in the present time. “Do” is used with “I, we, you, they” and plural nouns while “Does” is used with “he, she, it” and singular nouns. The structure is — Noun/pronoun + “Do/Does” + “not”.

Q 8 - What/Sarah/want?

A - Do

B - Does

C - Have

D - Has

Answer : B

Explanation

“Do/does” is also used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action happening in the present. “Do” is used by “I, you, we, they” and plural nouns, while “Does” is used by “he, she, it” and other singular nouns. For negative questions, “not” is used with “do” or “does”. The structure is — “Do/Does” + noun/pronoun + “verb”.

Q 9 - … they/buy/his doll/not for her last birthday?

A - Did

B - Do

C - Does

D - Has

Answer : A

Explanation

“Did” is used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action happening in the past. “Did” is used with “I, we, you, he, she, it, they”. For negative questions, “not” is used after “did”. The structure is — “Did” + noun/pronoun + “verb”.

Q 10 - … I/hurt/you when I hit you?

A - Did

B - Do

C - Does

D - Has

Answer : A

Explanation

“Did” is used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action happening in the past. “Did” is used with “I, we, you, he, she, it, they”. For negative questions, “not” is used after “did”. The structure is — “Did” + noun/pronoun + “verb”.


verbal_ability_auxiliary_verbs.htm

Advertisements