Verbal Ability - Adverbs Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Adverbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She likes to cook for her children ____, even if she doesn’t get many opportunities.

A - sometimes

B - Never

C - Usually

D - always

Answer : A

Explanation

Sometimes is an adverb used to mention an action happening in a few occurrences.

Q 2 - We ____ visit our grandparents in winters. They go on pilgrimages then.

A - Usually

B - Never

C - Often

D - Ever

Answer : B

Explanation

Never is an adverb used to deny the occurrence of an action.

Q 3 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

Barbie looks ___.

A - Prettily

B - Prettify

C - Pretty

D - Prettier

Answer : C

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 4 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

It's raining ___ today.

A - Terribly

B - Terrible

C - More terrible

D - Most terrible

Answer : A

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 5 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

Kajal is ___ smart.

A - Extremely

B - Extreme

C - Extremer

D - More extreme

Answer : A

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 6 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

This rose smells ___.

A - Goodly

B - Gooder

C - More good

D - Good

Answer : D

Explanation

The word here is being used as an adverb as it is modifying the action.

Q 7 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

He mentioned ___ what he needed. The suit proved to be ___ and designed ___ as per his requirements.

A - Exact, perfect, exact

B - Exactly, perfectly, exactly

C - Exactly, perfectly, exact

D - Exactly, perfect, exactly

Answer : D

Explanation

The first word and third word are adverbs as they are modifying the action; the second word is an adjective as it is describing a noun.

Q 8 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

Mike walks too ___ and I don’t want to ___ down because of him. I am already late.

A - Slowly, slow

B - Slow, slow

C - Slowly, slowly

D - Slow, slowly

Answer : A

Explanation

The first word is an adjective as it is describing a noun; the second word is an adverb as it is modifying the action.

Q 9 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

We make our deliveries on ___ We are known for our ___ deliveries.

A - Timely, time

B - Time, time

C - Timely, timely

D - Time, timely

Answer : D

Explanation

The first word is a noun; the second word is an adjective as it is describing a noun.

Q 10 - Find the correct form of the word to use in the sentence −

It was an ___ story. ___, nobody had read it before I did.

A - Interestingly, Interesting

B - Interesting, Interesting

C - Interesting, Interestingly

D - Interestingly, Interestingly

Answer : C

Explanation

The first word is describing the object, but the second word is modifying the action.


verbal_ability_adverbs.htm

Advertisements