Perfect Progressive of Verbs Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perfect Progressive of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Lately, Tanya ____ a little tired.

A - Has felt

B - Has been feeling

C - Felt

D - Have felt

Answer : B

Explanation

the structure "has/have been" is used with the actions that have started in the past and are still continuing in the present. These sentences use "have been + <verb+ing>" for "I, we, you, they" and related nouns. These sentences use "has been + <verb+ing> for "he, she, it" and related nouns.

Q 2 - Ever since her visit to the doctor, Emily ____ a more healthy diet.

A - has been eating

B - ate

C - was eating

D - is eating

Answer : A

Explanation

The structure "has/have been" is used with the actions that have started in the past and are still continuing in the present. These sentences use "have been + <verb+ing>" for "I, we, you, they" and related nouns. These sentences use "has been + <verb+ing> for "he, she, it" and related nouns.

Q 3 - I ____ here for 18 months without a break when you come to meet me.

A - will have worked

B - Will work

C - Will be working

D - will have been working

Answer : D

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 4 - Next month, Nancy ____ Spanish at Wilton High School for 30 years.

A - will have been teaching

B - will have taught

C - Will be teaching

D - Will have been taught

Answer : A

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 5 - Prof. Massood ____ for 30 years by the time he retires.

A - Will have been taught

B - Will have been teaching

C - Will been teaching

D - Will have teaching

Answer : B

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 6 - On January 2nd, my parents ____ together in Dubai for 30 years.

A - Will have living

B - Will have been living

C - Will have been lived

D - Will have living

Answer : B

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 7 - Joey ____ of asking Sandra to the high school prom, until he ____ that Sandra already had a boyfriend.

A - Was thinkinghad realized

B - Had been thinkinghad realized

C - Had been thinkingrealized

Answer : C

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 8 - It wasnt surprising when Suzis stuffed dog finally lost his ears. She ____ on them for months!

A - Was pulling

B - Had been pulling

C - Had pulled

Answer : B

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 9 - If you ____ trouble with your Math class last semester, you should have asked for help. Now, it's too late.

A - Has been having

B - Had been having

C - Had been have

D - Had been had

Answer : B

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 10 - When the financial crisis hit, my father ____ at IBM for 10 years. Unfortunately, he had to leave the company and start all over.

A - Has been working

B - Had been worked

C - Had been working

D - Had working

Answer : C

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

perfect_progressive_of_verbs.htm
Advertisements