Verbal Ability - Nouns Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Nouns. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Replace the errors, if any, in the sentence with the suitable option:

Many great poet’s works are yet to be published.

A - Poets’

B - Still

C - Work

D - Is

Answer : A

Explanation

“Many” is used with plural, not singular. In plural usage, apostrophe comes after the entire word (poets’, not poet’s).

Q 2 - Replace the errors, if any, in the sentence with the suitable option:

The Trojan’s rash decision to accept the wooden horse led to their destruction.

A - Trojans’

B - his

C - horses

D - decisions

Answer : A

Explanation

The word Trojans is a group of people, and is plural, hence apostrophe will be used after the entire plural word.

Q 3 - There aren't many … in this town.

A - Isn’t

B - hotel

C - these

D - hotels

Answer : D

Explanation

The word many is plural, hence hotels.

Q 4 - We met many interesting … at the party.

A - peoples

B - people

C - peoples’

D - People’s

Answer : B

Explanation

Words like “milk, tea, people” are uncountable, hence they don’t use plural form.

Q 5 - Recently, he incurred numerous loss in his business.

A - loss

B - lossies

C - losses

D - lossys

Answer : C

Explanation

The word numerous is plural, hence losses.

Q 6 - The couple is planning to have two baby.

A - babys

B - babies

C - babyes

D - babyses

Answer : B

Explanation

The word two is plural, hence babies.

Q 7 - Are there any ... in that forest?

A - deer

B - dear

C - dears

D - deers

Answer : A

Explanation

The word deer is used the same way both in singular and plural form.

Q 8 - ... of diaries were consumed by the fire.

A - Thousand

B - Thusands

C - Thousand’s

D - Thousands

Answer : D

Explanation

The words “...of diaries” suggests multiple numbers, as compared to the usage “a thousand diaries”.

Q 9 - Replace the errors, if any, in the sentence with the suitable option:

Rajivs’ parents tried living in the north, but they could not adapt to the cold climate there.

A - South

B - Rajiv’s

C - Lives

D - Adapts

Answer : B

Explanation

Rajiv is a singular person, hence apostrophe’ will be between Rajiv and s.

Q 10 - Fill in the blanks using the correct form of the word in brackets:

Please bring me those ... (box) from the next room.

A - boxs

B - boxen

C - boxeys

D - boxes

Answer : D

Explanation

The word boxes is plural, hence boxes.


verbal_ability_nouns.htm

Advertisements