Simple Tenses of Verbs Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Simple Tenses of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The restaurant that we ... about earlier is my favorite.

A - Spoke

B - Speak

C - Spoken

D - Speaks

Answer : A

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 2 - The guests would have left by the time the food ...

A - Arrive

B - Arrived

C - Arrives

D - Arriving

Answer : C

Explanation

The action may happen in the future, hence we will use the future tense.

Q 3 - He ... this musical piece when he was in his college.

A - Compose

B - Composing

C - Composes

D - Composed

Answer : D

Explanation

The action happened in the past, so we will use the past tense.

Q 4 - Gracy thinks she ... the pup she ... at the store yesterday, as a birthday gift.

A - get, sees

B - will get, saw

C - gets, will see

D - got, would see

Answer : B

Explanation

The action may happen in the future; hence we will use the future tense.

Q 5 - She ... after her pet when she ... to.

A - is looking, has

B - looked, have

C - looks, will have

D - will look, has

Answer : D

Explanation

The action may happen in the future; hence we will use the future tense.

Q 6 - The thief … sure that no one ... before he broke in through the window.

A - made, is watching

B - makes, watches

C - will make, is watching

D - made, was watching

Answer : D

Explanation

The actions happened in the past, so we will use the past tense.

Q 7 - Although toddlers mainly ... their hands and feet to crawl, they ... occasionally stand erect briefly.

A - are using, used

B - will use, are using

C - were using, will be using

D - use, may

Answer : D

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 8 - A band ... a group of musicians that ... together in synchronization.

A - was, would play music

B - will be, play music

C - is, plays music

D - would be, was playing music

Answer : C

Explanation

The action happens regularly in the present, so we will use the present tense.

Q 9 - The drivers ... to go on strike if the government ... their demand of raising fares.

A - decide, will refuse

B - decided, refused

C - will decide, will refuse

D - are deciding, refused

Answer : D

Explanation

The first action happens regularly in the present, and the second one may happen in the future.

Q 10 - He is saying that he ... the metro and rest on the way back.

A - was taking

B - will take

C - is taking

D - would take

Answer : B

Explanation

The action may happen in the future; hence we will use the future tense.


simple_tenses_of_verbs.htm

Advertisements