Progressive Verb Tenses Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Progressive Verb Tenses. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - She ... the bamboo shoot now to see if there are any ants inside.

A - Blow into

B - Is blowing into

C - Was blowing into

D - Will be blowing into

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 2 - I didn’t know that you ... now, so I called you later.

A - Eat

B - Are eating

C - Were eating

D - Will be eating

Answer : C

Explanation

The action was happening in the past.

Q 3 - The cops ... the vehicles now.

A - Stop

B - Was stopping

C - Are stopping

D - Will be stopping

Answer : C

Explanation

The action is happening in the present.

Q 4 - Jason ... to his teacher’s comments attentively. Don’t disturb him.

A - Listen

B - Was listening

C - Is listening

D - Will be listening

Answer : C

Explanation

The action is happening in the present.

Q 5 - I … a lot faster earlier, but now I want to swim longer.

A - was swimming

B - Am swimming

C - Was swimming

D - Will be swimming

Answer : C

Explanation

The action was happening in the past.

Q 6 - She … her legs before tonight’s party.

A - were waxing

B - Was waxing

C - Is waxing

D - Will be waxing

Answer : B

Explanation

The action is happening in the present.

Q 7 - She … the perfume when the bottle slipped from her hands.

A - Was smelling

B - Were smelling

C - Is smelling

D - Will be smelling

Answer : A

Explanation

The action was happening in the past.

Q 8 - They ... plenty of cakes on Christmas this year.

A - Bake

B - Is baking

C - Was baking

D - Will be baking

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

Q 9 - Mrs. Baker ... us Geography next term.

A - Teach

B - Is teaching

C - Was teaching

D - Will be teaching

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.

Q 10 - Brian ... the entire construction till the Chief engineer doesn’t return.

A - Supervise

B - Is supervising

C - Was supervising

D - Will be supervising

Answer : D

Explanation

The action might be happening at this time on a future date.


progressive_verb_tenses.htm

Advertisements