Perfect Progressive of Verbs Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perfect Progressive of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Since the last poll, the President’s approval ratings ____ yet again.

A - Dropped

B - Have dropped

C - Have been dropping

D - Has been dropping

Answer : D

Explanation

The structure "has/have been" is used with the actions that have started in the past and are still continuing in the present. These sentences use "have been + <verb+ing>" for "I, we, you, they" and related nouns. These sentences use "has been + <verb+ing> for "he, she, it" and related nouns.

Q 2 - Jim ____ about changing careers for the last one year.

A - Thought

B - Has thought

C - Has been thinking

D - Have been seeing

Answer : C

Explanation

The structure "has/have been" is used with the actions that have started in the past and are still continuing in the present. These sentences use "have been + <verb+ing>" for "I, we, you, they" and related nouns. These sentences use "has been + <verb+ing> for "he, she, it" and related nouns.

Q 3 - Susan ____ enough credits to earn her Master’s degree in her first year itself.

A - Will have been earning

B - Will have earned

C - Will have been earned

D - Will have earning

Answer : A

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 4 - By the time she retires next year, Lisa ____ 25 years as a receptionist with Krebbs Industries.

A - Will have been spending

B - Will have spent

C - Will have spending

D - Will spend

Answer : A

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 5 - My father ____ at LG for almost forty years till he retires.

A - Will have been worked

B - Will been working

C - Will have been working

D - Will be worked

Answer : C

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 6 - I'll be exhausted by the time the coach lets me stop. I ___ for 3 hours.

A - Will have being exercise

B - Will have been exercising

C - Will have been exercised

D - Will have being exercising

Answer : B

Explanation

The structure "will have been + <verb+ing>" is used with the actions that started in the past and will continue till a given time in the future.

Q 7 - Mike ____ a promotion for three years before he finally ____ one.

A - Had been requesting…got

B - Had been requesting…had gotten

C - Requested…had gotten

Answer : A

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 8 - The football team ____ on a small pitch for a month; however, they moved to the Olympic Stadium last week and they are playing much better.

A - Had been trained

B - Has been training

C - Had been train

D - Had been training

Answer : D

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 9 - If you ____ trouble with your Math class last semester, you should have asked for help. Now, it's too late.

A - Has been having

B - Had been having

C - Had been have

D - Had been had

Answer : B

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.

Q 10 - When the financial crisis hit, my father ____ at IBM for 10 years. Unfortunately, he had to leave the company and start all over.

A - Has been working

B - Had been worked

C - Had been working

D - Had working

Answer : C

Explanation

The structure "had been" is used with the actions that have started in the past, continued for a fixed period, and then ended in the past too.


perfect_progressive_of_verbs.htm

Advertisements
E-Books Store