- SAP FICO - Home
- SAP FI - Overview
- SAP FI - Submodules
- SAP FI - Company Basics
- SAP FI - Define Business Area
- SAP FI - Define Functional Area
- SAP FI - Define Credit Control
- SAP FI - General Ledger
- SAP FI - COA Group
- SAP FI - Retained Earnings Account
- SAP FI - G/L Account
- SAP FI - Block G/L Account
- SAP FI - Deleting G/L Accounts
- SAP FI - Financial Statement Version
- SAP FI - Journal Entry Posting
- SAP FI - Fiscal Year Variant
- SAP FI - Posting Period Variant
- SAP FI - Field Status Variant
- SAP FI - Field Status Group
- SAP FI - Define Posting Keys
- SAP FI - Define Document Type
- SAP FI - Document Number Ranges
- SAP FI - Post with Reference
- SAP FI - Hold a G/L Document Posting
- SAP FI - Park a G/L Document Posting
- SAP FI - G/L Reporting
- SAP FI - Accounts Receivable
- SAP FI - Customer Master Data
- SAP FI - Block a Customer
- SAP FI - Delete a Customer
- SAP FI - Customer Account Group
- SAP FI - One-Time Customer Master
- SAP FI - Post a Sales Invoice
- SAP FI - Document Reversal
- SAP FI - Sales Returns
- SAP FI - Post Incoming Payment
- SAP FI - Foreign Currency Invoice
- SAP FI - Incoming Partial Payments
- SAP FI - Reset AR Cleared Items
- SAP FI - Credit Control
- SAP FI - Accounts Payable
- SAP FI - Create a Vendor
- SAP FI - Create Vendor Acct Group
- SAP FI - Display Changed Fields
- SAP FI - Block a Vendor
- SAP FI - Delete a Vendor
- SAP FI - One-Time Vendor
- SAP FI - Post Purchase Invoice
- SAP FI - Purchases Returns
- Post Outgoing Vendor Payment
- SAP FI - Foreign Currency Invoice
- Withholding Tax in vendor invoice
- SAP FI - Outgoing Partial Payments
- SAP FI - Reset AP Cleared Items
- SAP FI - Automatic Payment Run
- SAP FI - Posting Rounding Differences
- SAP FI - Month End Closing
- SAP FI - Dunning
- SAP FI - Exchange Rates
- SAP FI - Tables in Module
- SAP FI - AR Invoice Processes
- SAP FI - AR Account Analysis
- SAP FI - AR Reporting
- SAP FI - AA Overview
- SAP FI - AA Asset Explorer
- SAP FI - Cash Management
- SAP CO - Overview
- SAP CO - Submodules
- SAP CO - Cost Center
- SAP CO - Create Cost Center
- SAP CO – Post to a Cost Center
- SAP CO - Internal Orders
- SAP CO - Settlement of IO
- SAP CO - Profit Center
- SAP CO - Postings to Profit Center
- Profit Center Standard Hierarchy
- Assigning Cost to Profit Centers
- Assigning Materials to Profit Center
- SAP CO - Tables in Module
- SAP CO - Product Costing
- SAP CO - Profitability Analysis
- SAP CO - Planning Methods
- SAP FI - Integration
SAP FICO Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP FICO. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - In SAP FICO system, which of the following is not a components under Finance Accouting?
Answer : D
Explanation
Q 2 - Which of the following represent the list of GL accounts that are used to meet daily needs and countrys legal requirement in a company?
Answer : B
Explanation
The FI chart of accounts represent the list of GL accounts that are used to meet daily needs and countrys legal requirement in a company. The master chart of accounts must be assigned to each company code.
Q 3 - To effectively manage and control large number of G/L accounts, you can use Chart of accounts group?
Answer : A
Answer : C
Explanation
A = Assets
D = Customers
K = Vendors
M = Materials
S = General Ledger Account
Q 5 - An Accountant has an authority to post documents to a maximum amount $4000, now he has to feed a document with an amount of $6000 for which he does not have the authority. Which of the following options allows an accountant to save the document but the amount is not posted in the G/L accounts?
A - Park a G/L Document Posting
Answer : A
Explanation
This allows to review the document later reviewed by higher authority Personnel who has appropriate posting amount authorization. Once approved, the document is posted in G/L accounts.
Q 6 - In SAP FI, one time customer master record is required for customers?
B - No frequent transactions & Who doesnt want to maintain their records separately
Answer : B
Q 7 - There is a customer with an outstanding amount of 1500 and makes a payment of 500 then there will two separate open items of 1500 Debit and 500 Credit in FI system?
Answer : C
Explanation
In SAP FI, you can also post partial payments from customer. These partial payments are posted as separate open items.
Customer can see clearly what all invoice has been issued to customer and what payments he has made. But it keeps the multiple open items, until the invoice is fully paid/ cleared.
Q 8 - Which of the following can be used to control the account groups in SAP FI?
A - field status of transaction fields
B - field status of master fields and number range
C - field status of master fields, number range and whether accounts are p&L or B/S
Answer : B
Q 9 - When a customer misses the payment for the outstanding invoice by payment due date, you can generate letter using SAP FI and send it to customer address for reminding the customer outstanding payment. This is known as?
Answer : C
Q 10 - You can generate financial statements in any currency?