Quotient and Remainder Problem type 2 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Quotient and Remainder: Problem type 2. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Divide 243 ÷ 8. Give the quotient and remainder

A - 29 R 3

B - 30 R 1

C - 30 R 3

D - 31 R 3

Answer : C

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 2 - Divide 462 ÷ 9. Give the quotient and remainder

A - 50 R 2

B - 50 R 3

C - 51 R 2

D - 51 R 3

Answer : D

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 3 - Divide 371 ÷ 7. Give the quotient and remainder

A - 53 R 0

B - 53 R 1

C - 53 R 2

D - 53 R 3

Answer : A

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 4 - Divide 492 ÷ 8. Give the quotient and remainder

A - 60 R 2

B - 60 R 4

C - 61 R 1

D - 61 R 4

Answer : D

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 5 - Divide 645 ÷ 7. Give the quotient and remainder

A - 92 R 0

B - 92 R 1

C - 92 R 2

D - 92 R 3

Answer : B

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 6 - Divide 499 ÷ 6. Give the quotient and remainder

A - 82 R 1

B - 82 R 2

C - 83 R 1

D - 83 R 4

Answer : C

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 7 - Divide 437 ÷ 5. Give the quotient and remainder

A - 87 R 2

B - 87 R 4

C - 88 R 2

D - 89 R 2

Answer : A

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 8 - Divide 513 ÷ 8. Give the quotient and remainder

A - 63 R 0

B - 63 R 1

C - 64 R 0

D - 64 R 1

Answer : D

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 9 - Divide 603 ÷ 9. Give the quotient and remainder

A - 66 R 0

B - 66 R 3

C - 67 R 0

D - 67 R 2

Answer : C

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

Q 10 - Divide 397 ÷ 6. Give the quotient and remainder

A - 66 R 0

B - 66 R 1

C - 67 R 0

D - 67 R 1

Answer : B

Explanation

Multiply and Divide Whole Numbers

quotient_and_remainder_problem_type2.htm

Advertisements