Division Facts Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Division Facts. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Using division facts, divide 84 ÷ 12

A - 6

B - 7

C - 8

D - 9

Answer : B

Explanation

Step 1:

The division facts for 7, 12 and 84 are

84 ÷ 12 = 7

84 ÷ 7 = 12

Step 2:

So, 84 ÷ 12 = 7

Q 2 - Using division facts, divide 78 ÷ 6

A - 11

B - 12

C - 13

D - 14

Answer : C

Explanation

Step 1:

The division facts for 6, 13 and 78 are

78 ÷ 13 = 6

78 ÷ 6 = 13

Step 2:

So, 78 ÷ 6 = 13

Q 3 - Using division facts, divide 64 ÷ 4

A - 12

B - 14

C - 15

D - 16

Answer : D

Explanation

Step 1:

The division facts for 4, 16 and 64 are

64 ÷ 4 = 16

64 ÷ 16 = 4

Step 2:

So, 64 ÷ 4 = 16

Q 4 - Using division facts, divide 91 ÷ 7

A - 13

B - 14

C - 15

D - 16

Answer : A

Explanation

Step 1:

The division facts for 7, 13 and 91 are

91 ÷ 7 = 13

91 ÷ 13 = 7

Step 2:

So, 91 ÷ 7 = 13

Q 5 - Using division facts, divide 105 ÷ 15

A - 5

B - 6

C - 7

D - 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

The division facts for 7, 15 and 105 are

105 ÷ 15 = 7

105 ÷ 7 = 15

Step 2:

So, 105 ÷ 15 = 7

Q 6 - Using division facts, divide 104 ÷ 13

A - 7

B - 8

C - 9

D - 11

Answer : B

Explanation

Step 1:

The division facts for 8, 13 and 104 are

104 ÷ 13 = 8

104 ÷ 8 = 13

Step 2:

So, 104 ÷ 13 = 8

Q 7 - Using division facts, divide 108 ÷ 12

A - 9

B - 10

C - 11

D - 12

Answer : A

Explanation

Step 1:

The division facts for 9, 12 and 108 are

108 ÷ 12 = 9

108 ÷ 9 = 12

Step 2:

So, 108 ÷ 12 = 9

Q 8 - Using division facts, divide 143 ÷ 11

A - 11

B - 12

C - 13

D - 14

Answer : C

Explanation

Step 1:

The division facts for 11, 13 and 143 are

143 ÷ 11 = 13

143 ÷ 13 = 11

Step 2:

So, 143 ÷ 11 = 13

Q 9 - Using division facts, divide 120 ÷ 8

A - 12

B - 13

C - 14

D - 15

Answer : D

Explanation

Step 1:

The division facts for 8, 15 and 120 are

120 ÷ 8 = 15

120 ÷ 15 = 8

Step 2:

So, 120 ÷ 8 = 15

Q 10 - Using division facts, divide 144 ÷ 16

A - 8

B - 9

C - 12

D - 13

Answer : B

Explanation

Step 1:

The division facts for 9, 16 and 144 are

144 ÷ 16 = 9

144 ÷ 9 = 16

Step 2:

So, 144 ÷ 16 = 9


division_facts.htm

Advertisements
E-Books Store