Multiples Problem Type 2 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiples Problem Type 2. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Use division to determine if 36 is a multiple or factor of 9.

A - is a factor

B - is a multiple

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : B

Explanation

Step 1:

36 ÷ 9 = 4 R 0;

Step 2:

The remainder is zero

So 36 is a multiple of 9.

Q 2 - Use division to determine if 49 is a multiple or factor of 16.

A - is a factor

B - is a multiple

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : C

Explanation

Step 1:

49 ÷ 16 = 3 R 1;

Step 2:

The remainder is not zero

So 49 is NOT a multiple of 16.

Q 3 - Use division to determine if 65 is a multiple or factor of 13.

A - is a multiple

B - is a factor

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : A

Explanation

Step 1:

65 ÷ 13 = 5 R 0;

Step 2:

The remainder is zero

So 65 is a multiple of 13.

Q 4 - Use division to determine if 72 is a multiple or factor of 14.

A - is a multiple

B - is a factor

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : C

Explanation

Step 1:

72 ÷ 14 = 5 R 2;

Step 2:

The remainder is not zero

So 72 is NOT a multiple of 14.

Q 5 - Use division to determine if 96 is a multiple or factor of 16.

A - is a multiple

B - is a factor

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : A

Explanation

Step 1:

96 ÷ 16 = 6 R 0;

Step 2:

The remainder is zero

So 96 is a multiple of 16.

Q 6 - Use division to determine if 109 is a multiple or factor of 12.

A - is a factor

B - is a multiple

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : C

Explanation

Step 1:

109 ÷ 12 = 9 R 1;

Step 2:

The remainder is not zero

So 109 is NOT a multiple of 12.

Q 7 - Use division to determine if 132 is a multiple or factor of 11.

A - neither factor nor multiple

B - is a factor

C - is not a multiple

D - is a multiple

Answer : D

Explanation

Step 1:

132 ÷ 11 = 12 R 0;

Step 2:

The remainder is zero

So 132 is a multiple of 11.

Q 8 - Use division to determine if 91 is a multiple or factor of 13.

A - is a factor

B - is a multiple

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : B

Explanation

Step 1:

91 ÷ 13 = 7 R 0;

Step 2:

The remainder is zero

So 91 is a multiple of 13.

Q 9 - Use division to determine if 107 is a multiple or factor of 15.

A - is a factor

B - is a multiple

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : C

Explanation

Step 1:

106 ÷ 15 = 7 R 1;

Step 2:

The remainder is not zero

So 106 is NOT a multiple of 15.

Q 10 - Use division to determine if 98 is a multiple or factor of 14.

A - is a multiple

B - is a factor

C - is not a multiple

D - neither factor nor multiple

Answer : A

Explanation

Step 1:

98 ÷ 14 = 7 R 0;

Step 2:

The remainder is zero

So 98 is a multiple of 14.


multiples_problem_type2.htm

Advertisements
E-Books Store