Multiplication as Repeated Addition Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplication as Repeated Addition. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Rewrite the following repeated addition as a multiplication sentence

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9

A. 9 × 6 = 54

B. 9 × 7 = 63

C. 8 × 7 = 56

D. 9 × 8 = 72

Answer : B

Explanation

Step 1:

The given repeated addition sentence is

9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 63

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

9 × 7 = 63

Q 2 - Rewrite the following repeated addition as a multiplication sentence

6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6

A. 6 × 8 = 48

B. 6 × 7 = 42

C. 7 × 8 = 56

D. 6 × 9 = 54

Answer : A

Explanation

Step 1:

The given repeated addition sentence is

6 + 6 + 6+ 6 + 6 + 6 + 6 + 6 = 48

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

6 × 8 = 48

Q 3 - How many wheels do six motorbikes have?

_____ + _____ + _____ + _____ + _____ + _____ = ______ _____ × _____ = ______

A. 2 × 5 = 10

B. 2 × 7 = 14

C. 2 × 6 = 12

D. 3 × 6 = 18

Answer : C

Explanation

Step 1:

The repeated addition sentence is

2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 12

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

2 × 6 = 12

Q 4 - Rewrite the following multiplication as a repeated addition sentence

12 × 6

A. 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12

B. 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12

C. 12 + 12 + 12 + 12 + 12

D. 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12

Answer : B

Explanation

Step 1:

The given multiplication sentence is

12 × 6

Step 2:

Rewriting as a repeated addition sentence, we get

12 + 12 + 12 + 12 + 12 + 12 = 72

Q 5 - How many legs do five peacocks have?

_____ + _____ + _____ + _____ + _____ = ______ _____ × _____ = ______

A. 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 12

    2 × 5 = 10

B. 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10

    2 × 6 = 10

C. 2 + 2 + 2 + 2 = 10

    2 × 5 = 10

D. 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10

    2 × 5 = 10

Answer : D

Explanation

Step 1:

The given repeated addition sentence is

2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

2 × 5 = 10

Q 6 - Rewrite the following repeated addition as a multiplication sentence

6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6

A. 6 × 8

B. 6 × 9

C. 6 × 10

D. 6 × 11

Answer : C

Explanation

Step 1:

The given repeated addition sentence is

6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6 + 6

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

6 × 10

Q 7 - Rewrite the following multiplication as a repeated addition sentence

7 × 4

A. 7 + 7 + 7

B. 7 + 7 + 7 + 7

C. 7 + 7 + 7 + 7 + 7

D. 7 + 7 + 7 + 7 + 7 + 7

Answer : B

Explanation

Step 1:

The given multiplication sentence is

7 × 4

Step 2:

Rewriting as repeated addition sentence we get

7 + 7 + 7 + 7 = 28

Q 8 - Rewrite the following repeated addition as a multiplication sentence

2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2

A. 2 x 7

B. 2 x 8

C. 2 x 9

D. 2 x 10

Answer : C

Explanation

Step 1:

The given repeated addition sentence is

2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

2 × 9 = 18

Q 9 - There are 5 groups and each group has 4 cars. Write a multiplication sentence for this statement.

A. 2 × 10

B. 5 x 4

C. 20 x 1

D. 10 x 4

Answer : B

Explanation

Here we use multiplication operation to write the multiplication sentence as follows

5 × 4

Q 10 - Rewrite the following repeated addition as a multiplication sentence

3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3

A. 3 × 8

B. 3 × 7

C. 3 × 6

D. 7 x 3

Answer : A

Explanation

Step 1:

The given repeated addition sentence is

3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3

Step 2:

Rewriting as multiplication sentence we get

3 × 8 = 24


multiplication_as_repeated_addition.htm

Advertisements
E-Books Store