Division Involving Zero Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Division Involving Zero. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Evaluate $\frac{12}{0}$

A - Not defined

B - Indeterminate

C - 0

D - 1

Answer : A

Explanation

Since division of any number by zero is not defined, the value of $\frac{12}{0}$ is not defined.

Q 2 - Evaluate $\frac{0}{18}$

A - Not defined

B - Indeterminate

C - 0

D - 1

Answer : C

Explanation

Since the quotient of zero and any number is always zero, $\frac{0}{18}$ = 0

Q 3 - Evaluate $\frac{101}{0}$

A - 1

B - Indeterminate

C - 0

D - Not defined

Answer : D

Explanation

Since division of any number by zero is not defined, the value of $\frac{101}{0}$ is not defined.

Q 4 - Evaluate $\frac{0}{0}$

A - 1

B - Indeterminate

C - 0

D - Not defined

Answer : B

Explanation

$\frac{0}{0}$ is an indeterminate quantity.

Q 5 - Evaluate $\frac{0}{121}$

A - 0

B - Indeterminate

C - 1

D - Not defined

Answer : A

Explanation

Since the quotient of zero and any number is always zero, $\frac{0}{121}$ = 0

Q 6 - Evaluate $\frac{49}{0}$

A - 1

B - Not defined

C - 0

D - Indeterminate

Answer : B

Explanation

Since division of any number by zero is not defined, the value of $\frac{49}{0}$ is not defined.

Q 7 - Evaluate $\frac{0}{1001}$

A - 1

B - Not defined

C - 0

D - Indeterminate

Answer : C

Explanation

Since the quotient of zero and any number is always zero, $\frac{0}{1001}$ = 0

Q 8 - Evaluate $\frac{999}{0}$

A - 0

B - Indeterminate

C - 1

D - Not defined

Answer : D

Explanation

Since division of any number by zero is not defined, the value of $\frac{999}{0}$ is not defined.

Q 9 - Evaluate $\frac{63}{0}$

A - 0

B - Not defined

C - 1

D - Indeterminate

Answer : B

Explanation

Since division of any number by zero is not defined, the value of $\frac{63}{0}$ is not defined.

Q 9 - Evaluate $\frac{0}{686}$

A - Not defined

B - 0

C - 1

D - Indeterminate

Answer : B

Explanation

Since the quotient of zero and any number is always zero, $\frac{0}{686}$ = 0


division_involving_zero.htm

Advertisements