Multiplication or Division of Whole Numbers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplication or Division of Whole Numbers (Word problems). You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - A school is taking students on a picnic. There are 611 students and 13 of them can travel in each van. How many vans are required to make the trip?

A - 37

B - 47

C - 48

D - 49

Answer : B

Explanation

Step 1:

Total number of students = 611

Number of students in one van = 13

Step 2:

Here we have to use division operation.

Number of vans required = 611 ÷ 13 = 47

Q 2 - Jessy is inviting 62 friends to a party. She has 248 bar chocolates. How many bar chocolates will each friend get?

A - 4

B - 5

C - 6

D - 7

Answer : A

Explanation

Step 1:

Total number of chocolates = 248

Number of friends invited = 62

Step 2:

Here we have to use division operation.

Number of chocolates each gets = 248 ÷ 62 = 4

Q 3 - Bob has 14 packs of candies. There are 8 candies in each pack. How many pieces of candies does Bill have?

A - 92

B - 111

C - 112

D - 122

Answer : C

Explanation

Step 1:

Total number of packs = 14

Number of candies in each pack = 8

Step 2:

Here we have to use multiplication operation.

Total number of candies = 14 × 8 = 112

Q 4 - An auditorium contains 2400 seats. There are 48 rows. How many seats are on each row?

A - 40

B - 45

C - 48

D - 50

Answer : D

Explanation

Step 1:

Total number of seats = 2400

Number of rows = 48

Step 2:

Here we have to use division operation.

Number of seats in each row = 2400 ÷ 48 = 50

Q 5 - Linda has 15 packs of crayons. There are 12 crayons in each pack. How many crayons does Linda have?

A - 150

B - 160

C - 175

D - 180

Answer : D

Explanation

Step 1:

Total number of packs = 15

Number of crayons in each pack = 12

Step 2:

Here we have to use multiplication operation.

Total number of crayons = 15 × 12 = 180

Q 6 - A garden has 1692 plants. There are 47 rows. How many plants are in each row?

A - 35

B - 36

C - 38

D - 39

Answer : B

Explanation

Step 1:

Total number of plants = 1692

Number of rows = 47

Step 2:

Here we have to use division operation.

Number of plants in each row = 1692 ÷ 47 = 36

Q 7 - Rihanna has 16 boxes of pencils. There are 9 pencils in each box. How many pencils does Rihanna have?

A - 136

B - 142

C - 144

D - 146

Answer : C

Explanation

Step 1:

Total number of boxes = 16

Number of pencils in each box = 9

Step 2:

Here we have to use multiplication operation.

Total number of pencils = 16 × 9 = 144

Q 8 - Jimmy has a collection of 1071 Pokémon cards. He wants to split the collection into 17 groups. How many cards will there be in each group?

A - 63

B - 64

C - 65

D - 67

Answer : A

Explanation

Step 1:

Total number of cards = 1071

Number of groups = 17

Step 2:

Here we have to use division operation.

Number of cards in each group = 1071 ÷ 17 = 63

Q 9 - Monica has 1786 erasers stored in boxes. How many erasers are there in each box, if there are 47 boxes?

A - 36

B - 37

C - 38

D - 39

Answer : C

Explanation

Step 1:

Total number of erasers = 1786

Number of boxes = 47

Step 2:

Here we have to use division operation.

Number of erasers in each box = 1786 ÷ 47 = 38

Q 10 - Stacy has 11 packs of gum. There are 15 pieces in each pack. How many pieces of gum does Stacy have?

A - 155

B - 162

C - 164

D - 165

Answer : D

Explanation

Step 1:

Total number of packs = 11

Number of gums in each pack = 15

Step 2:

Here we have to use multiplication operation.

Total number of gums = 11 × 15 = 165


multiplication_or_division_of_whole_numbers.htm

Advertisements
E-Books Store