Multiplication With Trailing Zeros Problem Type 1 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplication With Trailing Zeros: Problem Type 1. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Multiply 60 × 8

A - 048

B - 408

C - 480

D - 4800

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 6 by 8, and write 48 followed by a blank.

60 × 8 = 48_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

60 × 8 = 480

Q 2 - Multiply 300 × 7

A - 210

B - 2100

C - 21000

D - 21100

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 3 by 7, and write 21 followed by 2 blanks.

300 × 7 = 21_ _

Step 2:

Then we write 2 zeros in the blanks.

300 × 7 = 2100

Q 3 - Multiply 50 × 9

A - 450

B - 4500

C - 4510

D - 5400

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 5 by 9, and write 45 followed by a blank.

50 × 9 = 45_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

50 × 9 = 450

Q 4 - Multiply 700 × 9

A - 603

B - 630

C - 6200

D - 6300

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 7 by 9, and write 63 followed by 2 blanks.

700 × 9 = 63_ _

Step 2:

Then we write 2 zeros in the blanks.

700 × 9 = 6300

Q 5 - Multiply 4000 × 7

A - 00280

B - 2800

C - 28000

D - 28100

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 4 by 7, and write 28 followed by 3 blanks.

4000 × 7 = 28_ _ _

Step 2:

Then we write 3 zeros in the blanks.

4000 × 7 = 28000

Q 6 - Multiply 80 × 7

A - 560

B - 580

C - 5600

D - 5700

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 8 by 7, and write 56 followed by a blank.

80 × 7 = 56_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

80 × 7 =560

Q 7 - Multiply 400 × 6

A - 240

B - 2400

C - 24000

D - 24100

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 4 by 6, and write 24 followed by 2 blanks.

400 × 6 = 24_ _

Step 2:

Then we write 2 zeros in the blanks.

400 × 6 = 2400

Q 8 - Multiply 8000 × 6

A - 480

B - 4800

C - 48000

D - 48100

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 8 by 6, and write 48 followed by 3 blanks.

8000 × 6 = 48_ _ _

Step 2:

Then we write 3 zeros in the blanks.

8000 × 6 = 48000

Q 9 - Multiply 90 × 8

A - 072

B - 630

C - 702

D - 720

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 9 by 8, and write 72 followed by a blank.

90 × 8 = 72_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

90 × 8 = 720

Q 10 - Multiply 40 × 9

A - 360

B - 3600

C - 36000

D - 36100

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 4 by 9, and write 36 followed by a blank.

40 × 9 = 36_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

40 × 9 = 360


multiplication_with_trailing_zeros_problem_type1.htm

Advertisements
E-Books Store