Multiplication With Trailing Zeros Problem Type 2 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplication With Trailing Zeros: Problem Type 2. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Multiply 52 × 60

A - 3020

B - 3120

C - 3210

D - 3220

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 52 by 6, and write 312 followed by a blank.

52 × 60 = 312_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

52 × 60 = 3120

Q 2 - Multiply 36 × 70

A - 2240

B - 2420

C - 2520

D - 2620

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 36 by 7, and write 252 followed by a blank.

36 × 70 = 252_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

36 × 70 = 2520

Q 3 - Multiply 28 × 90

A - 2520

B - 2620

C - 2720

D - 2820

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 28 by 9, and write 252 followed by a blank.

28 × 90 = 252_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

28 × 90 =2520

Q 4 - Multiply 72 × 40

A - 2480

B - 2680

C - 2780

D - 2880

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 72 by 4, and write 288 followed by a blank.

72 × 40 = 288_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

72 × 40 = 2880

Q 5 - Multiply 48 × 20

A - 096

B - 960

C - 980

D - 990

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 48 by 2, and write 96 followed by a blank.

48 × 20 = 96_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

48 × 20 = 960

Q 6 - Multiply 54 × 70

A - 3280

B - 3680

C - 3780

D - 3870

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 54 by 7, and write 378 followed by a blank.

54 × 70 = 378_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

54 × 70 = 3780

Q 7 - Multiply 49 × 60

A - 2640

B - 2740

C - 2840

D - 2940

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 49 by 6, and write 294 followed by a blank.

49 × 60 = 294_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

49 × 60 = 2940

Q 8 - Multiply 83 × 50

A - 4050

B - 4150

C - 4250

D - 4850

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 83 by 5, and write 415 followed by a blank.

83 × 50 = 415_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

83 × 50 = 4150

Q 9 - Multiply 94 × 80

A - 7240

B - 7420

C - 7520

D - 7620

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 94 by 8, and write 752 followed by a blank.

94 × 80 = 752_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

94 × 80 = 7520

Q 10 - Multiply 47 × 90

A - 4230

B - 4320

C - 4420

D - 4620

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 47 by 9, and write 423 followed by a blank.

47 × 90 = 423_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

47 × 90 = 4230


multiplication_with_trailing_zeros_problem_type2.htm

Advertisements