Multiplication by 10, 100, and 1000 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplication by 10, 100, and 1000. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Multiply 67 × 10

A - 067

B - 607

C - 670

D - 6710

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 67 by 10, so rewrite 67 followed by a blank.

67 × 10 = 67_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

67 × 10 = 670

Q 2 - Multiply 35 × 100

A - 350

B - 3500

C - 35000

D - 35100

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 35 by 100, so rewrite 35 followed by two blanks.

35 × 100 = 35_ _

Step 2:

Then we write two zeros in the blanks.

35 × 100 = 3500

Q 3 - Multiply 54 × 1000

A - 5400

B - 54000

C - 540000

D - 541000

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 54 by 1000, so rewrite 54 followed by 3 blanks.

54 × 1000 = 54_ _ _

Step 2:

Then we write 3 zeros in the blanks.

54 × 1000 = 54000

Q 4 - Multiply 79 × 10

A - 790

B - 7900

C - 79000

D - 79100

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 79 by 10, so rewrite 79 followed by a blank.

79 × 10 = 79_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

79 × 10 = 790

Q 5 - Multiply 61 × 100

A - 0061

B - 061

C - 610

D - 6100

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 61 by 100, so rewrite 61 followed by 2 blanks.

61 × 100 = 61_ _

Step 2:

Then we write 2 zeros in the blanks.

61 × 100 = 6100

Q 6 - Multiply 29 × 1000

A - 00029

B - 290

C - 29000

D - 291000

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 29 by 1000, so rewrite 29 followed by 3 blanks.

29 × 1000 = 29_ _ _

Step 2:

Then we write 3 zeros in the blanks.

29 × 1000 = 29000

Q 7 - Multiply 46 × 10

A - 460

B - 4600

C - 46000

D - 46100

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 46 by 10, so rewrite 46 followed by a blank.

46 × 10 = 46_

Step 2:

Then we write a zero in the blank

46 × 10 = 460

Q 8 - Multiply 87 × 100

A - 870

B - 8700

C - 87000

D - 87100

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 87 by 100, so rewrite 87 followed by 2 blanks.

87 × 100 = 87_ _

Step 2:

Then we write 2 zeros in the blanks.

87 × 100 = 8700

Q 9 - Multiply 91 × 1000

A - 0091

B - 910

C - 91000

D - 91100

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 91 by 1000, so rewrite 91 followed by 3 blanks.

91 × 1000 = 91_ _ _

Step 2:

Then we write 3 zeros in the blanks.

91 × 1000 = 91000

Q 10 - Multiply 78 × 10

A - 780

B - 7800

C - 78000

D - 78100

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 78 by 10, so rewrite 78 followed by a blank.

78 × 10 = 78_

Step 2:

Then we write a zero in the blank.

78 × 10 = 780


multiplication_by_10_100_and_1000.htm

Advertisements