SAP SD Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SD. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SD Mock Test IV

Q 1 - Post Good Issue PGI is last step in delivery processing and in this goods ownership is moved to the customer and stock is updated as per delivery. Which of the following shows the correct order of steps to be performed?

A - Creating an Outbound delivery, Creating Picking Request, Create Packaging and Creating Post Good Issue

B - Creating an Outbound delivery, Create Packaging, Creating Picking Request and Creating Post Good Issue

C - Create Packaging, Creating Picking Request, Creating Post Good Issue and Creating an Outbound delivery

D - None of these

Answer : A

Explanation

Post Good Issue PGI is last step in delivery processing and in this goods ownership is moved to the customer and stock is updated as per delivery.

These functions can be performed in system using below steps −

  • Creating an Outbound delivery
  • Creating Picking Request
  • Create Packaging
  • Creating Post Good Issue

Answer : C

Q 3 - Which of the following billing methods allow you to create invoices as per the specific criteria?

A - Individual billing

B - Collective Billing

C - Invoice splits billing

D - All of the above

Answer : C

Explanation

In Individual Billing method, you can make setting in system to create single billing document for each sales document. Example: One invoice per delivery.

In Collective Billing, it allows you to combine different documents like sales orders and/or deliveries either partially or fully in a common billing document.

Invoice Splits allow you to create invoices as per the specific criteria.

Q 4 - Which of the following is maintained in conditional records about free goods?

A - Item category of sub-item

B - Calculation Rule

C - Maximum quantity of main item

D - All of the above

Answer : B

Q 5 - In Sales Order, using sold to Party customer master which information can be derived from the following?

A - Payment terms

B - Shipping Conditions

C - Invoice Address

D - All of the above

Answer : B

Q 6 - To avoid Post Goods Issue without stock, you can do this by not allowing negative inventory in MM?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Is it possible to assign a Sales representative as a partner using MASS transaction?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - Which of the following settings should be configured in sales document type related to delivery process?

A - Shipping Point

B - Default Delivery Type & Requested Delivery Date

C - None

D - Delivery Relevance

Answer : B

Answer : C

Q 10 - Which of the following is not relevant in determining pricing procedure?

A - Sales document type

B - Delivery document type

C - Sold to party

D - Ship to party

Answer : D

Q 11 - Which of the following are relevant in determining the item category?

A - Sold-to party master data

B - Ship-to master data

C - Payer master data

D - Bill-to master data

Answer : A

Answer : D

Answer : B

Explanation

Dynamic Credit Limit Determination

It is used to determine credit limit of customer by considering horizon period −

  • Open Document
  • Open Deliveries
  • Open Billings
  • Open Items
  • Horizon Period

Now if horizon period is defined as 4 month, system will not consider these document for 4 months.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 C
3 C
4 B
5 B
6 A
7 A
8 B
9 C
10 D
11 A
12 D
13 B
sap_sd_questions_answers.htm
Advertisements