SAP Webi Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Webi. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following can be used to select result objects in a Webi document from a Universe as data source?

A - Information Design Tool

B - Query Merge

C - Explorer

D - Query Panel

Answer : D

Explanation

In Query panel, you can select from list of available objects as per your access permissions. You may not be able to use few of the objects cos of permission.

In query panel, you have Universe outline in left pane and Result objects, query filters, data preview panels in main pane.

Q 2 - While creating a new Webi document, which of the following is not an option to select from a list of data source?

A - Universe

B - BEx

C - Excel

D - Web Service

E - SAP HANA database

Answer : E

Explanation

SAP HANA is not available as list of data sources for a Webi document.

Q 3 - Which of the following server is used to view a WebI document, once it is processed by Webi server?

A - Adaptive Job Server

B - Adaptive Processing Server

C - Web Application server

D - Repository Server

Answer : C

Answer : D

Explanation

A hierarchy represents parent child relationship in Universe. It allows you to drill up or drill down in the report to next level.

Example

Geography hierarchy contains Country, State and City.

Time hierarchy contains Year, Quarter, Month and Week.

Using member selector in defining hierarchy, you can define which member appear in the result set. In hierarchical data sources hierarchies are associated with a dimension.

Q 5 - Which of the following can be used to create subqueries?

A - Query Panel

B - Data Panel

C - Tool Panel

D - Report Panel

Answer : A

Q 6 - You can create Webi documents based on BEx (business Exchange Queries) created by BEx Query Designer which is based on Info Cube in SAP BW system. You can only use BEx queries which are flagged with “Allow External access to the Query”?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can create Webi documents based on BEx (business Exchange Queries) created by BEx Query Designer which is based on Info Cube in SAP BW system. You can connect to a BEx query in WebI with use of BICS BI consumer service connection. You need not to create Universe for BEx queries and all attributes, hierarchies, dimensions and measures are automatically mapped in WebI document.

You can edit, create, refresh documents based on BEx using Web Intelligence Rich Internet Application Applet based, WebI Rich Client. If you are using WebI DHTM web interface, you can only view or refresh a WebI document based on BEx and can’t edit them.

Below points about BEx should be considered −

You can only use BEx queries which are flagged with “Allow External access to the Query”.

To manage object mapping, refer to restriction and equivalent pages to ensure correct use of queries.

Q 7 - Which of the following support offline mode to work on a document?

A - BI Launchpad

B - IDT

C - Webi Rich Client

D - All of the above

Answer : C

Q 8 - In Webi Rich client, where you can add break in a Webi document?

A - Analysis

B - Report Elements

C - Format

D - Page Setup

E - Data Access

Answer : A

Explanation

Select the column on which you want to insert a Break. Next is to Go to Analysis → Display → Break → Add Break

Q 9 - Which of the following can be used to highlight some specific values in the report. If you want you can show specific low or high values with some specific colors?

A - Sections

B - Break

C - Conditional formatting

D - Conditional Rules

E - Prompts

Answer : C

Explanation

Conditional Formatting is used to highlight some specific values in the report. If you want you can show specific low or high values with some specific colors. Conditional formatting can be applied to below elements −

  • Rows in horizon tables
  • Columns in Vertical tables
  • Cells in forms and cross tables
  • Sections
  • Free Holding Cells

Q 10 - Which of the following allows you to use text boxes, radio buttons in a Webi report?

A - Filters

B - Sections

C - Break

D - Input Control

E - Conditional formatting

Answer : D

Explanation

Input controls are used to filter and analyze the report data. You define input controls using text boxes and radio buttons. Input controls are associated with report elements like tables and section headers and use control to apply filter on report elements.


sap_webi_questions_answers.htm

Advertisements