SAP BODS Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP BODS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is not a component in Data services?

A - Management console

B - Designer

C - Adapters

D - Job Servers

E - BI Launchpad

Answer : E

Explanation

Data Services component include −

  • Job Server
  • Adapters
  • Real-time Services
  • Address Server
  • Management Console
  • Designer
  • Repository
  • Engines
  • Access Server

Q 2 - Which of the following is used to contain object definition in Data services?

A - Reusable Objects

B - Repository

C - Object Library

D - Engine

Answer : C

Explanation

An object library is used to contain object definition and when an object is dragged and dropped from library, a new reference to an existing object is created.

Q 3 - Which of the following tool of Data Services is used to manage user access and security feature?

A - CMC

B - Job Server

C - Adapter

D - CMS Repository

Answer : A

Explanation

BODS depends on Central Management console (CMC) for user access and security feature. This is applicable to the 4.x version. In the previous version, it was done in Management Console.

Q 4 - Which of the following is used to create a local repository in Data services?

A - Data Services Server Manager

B - Data Services Workbench

C - Data Services Repository Manager

D - Data Services Locale selector

E - CMC

Answer : C

Explanation

Create a database Local_Repo and go to Data Services Repository Manager. Configure database as local repository.

Q 5 - Which of the following is not an available mode in file format editor?

A - New Mode

B - Edit Mode

C - Source Mode

D - Target Mode

E - Data Preview Mode

Answer : E

Q 6 - Which of the following transformation can be used for Column mapping from input to output schemas, assigning primary keys, etc.

A - Data Integration

B - Data Quality

C - Query Transformation

D - Merge Transformation

Answer : C

Explanation

Query transformation is most common transformation used in Data Services and you can perform the following functions −

  • Data filtering from sources

  • Joining data from multiple sources

  • Perform functions and transformations on data

  • Column mapping from input to output schemas

  • Assigning Primary keys

  • Add new columns, schemas and functions resulted to output schemas

  • As Query transformation is the most commonly used transformation, a shortcut is provided for this query in the tool palette.

Q 7 - A data flow data flow which is called from another data flow in the design is known as?

A - Single Data flow

B - Multiple data flow

C - Embedded data flow

D - None of the above

Answer : C

Explanation

Embedded data flow is known as data flows, which are called from another data flow in the design. The embedded data flow can contain multiple number of source and targets but only one input or output pass data to main data flow.

Q 8 - Which of the following recovery mechanism allows you to rerun the jobs without previous partial rerun?

A - Automatic Recovery

B - Manual Recovery

C - Both

D - None

Answer : B

Explanation

Automatic Recovery − This allows you to run unsuccessful jobs in recovery mode.

Manually Recovery − This allows you to rerun the jobs without considering partial rerun previous time.

Q 9 - Which of the following returns multiple values based on single or multiple conditions?

A - Lookup()

B - Lookup_ext()

C - Lookup_seq()

D - None of these

Answer : B

Explanation

lookup() : It returns single value based on single condition.

lookup_ext(): It returns multiple values based on single or multiple condition(s)

Q 10 - Which of the following option allows you to perform optimization in Data Services?

A - Data Cleansing

B - Data Integration

C - Optimized SQL

D - Validate

Answer : C


sap_bods_questions_answers.htm

Advertisements