SAP SD Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SD. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is not a component in SAP Sales and Distribution?

A - Sales Support

B - Production Planning

C - Billing Related

D - Foreign Trade

Answer : B

Explanation

Key components in SAP Sales and Distribution module are −

  • Customer and Vendor master data
  • Sales Support
  • Shipping of material
  • Sales Activities
  • Billing related
  • Transportation of products
  • Credit Management
  • Contract Handling and Management
  • Foreign Trade
  • Information System

Q 2 - You have implemented SAP in your company and now you want to put all your stocks in SD system. Which of the following movement type is used for receiving goods with Purchase Order?

A - Movement type 561

B - Movement type 501

C - Movement type 601

D - All of the above

Answer : B

Explanation

For this use T-Code MB1C Movement Type: 561 this is for Good receipts without reference.

Movement Type 501 this is used for receiving goods with Purchase Order

Q 4 - When a material is created for Plant A, how can you define same material for Plant B?

A - MM01, creating the material

B - MM01, Extending the material

C - MM02, Extending the material

D - All of the above

Answer : B

Q 5 - Which of the following reference status in the copied item tells that an item has not been copied?

A - Not Relevant

B - Not Referenced

C - Partially referenced

D - Fully referenced

Answer : B

Explanation

Below status can be possible for an item −

Not relevant − it tells if an item is not relevant for copying

Not referenced − it tells an item has not been copied.

Partially referenced − it tell if an item quantity was is fully copied.

Fully referenced − It tells if an entire item quantity has been copied or not and an item cannot be referenced further

Q 6 - Which of the following is responsible for type of shipping, transport means and shipping material?

A - Sales Organization

B - Shipping condition

C - Shipping Point

D - Transportation management

Answer : C

Q 7 - In which of the sales order type, customer place an order, pick up the order and pay for the goods?

A - Cash Sales

B - Rush Order

C - Scheduling Agreement

D - All of the above

Answer : A

Q 8 - Post Good Issue PGI is last step in delivery processing and in this goods ownership is moved to the customer and stock is updated as per delivery. Which of the following shows the correct order of steps to be performed?

A - Creating an Outbound delivery, Creating Picking Request, Create Packaging and Creating Post Good Issue

B - Creating an Outbound delivery, Create Packaging, Creating Picking Request and Creating Post Good Issue

C - Create Packaging, Creating Picking Request, Creating Post Good Issue and Creating an Outbound delivery

D - None of these

Answer : A

Explanation

Post Good Issue PGI is last step in delivery processing and in this goods ownership is moved to the customer and stock is updated as per delivery.

These functions can be performed in system using below steps −

  • Creating an Outbound delivery
  • Creating Picking Request
  • Create Packaging
  • Creating Post Good Issue

Q 9 - Which of the following is maintained in conditional records about free goods?

A - Item category of sub-item

B - Calculation Rule

C - Maximum quantity of main item

D - All of the above

Answer : B

Q 10 - Which of the following is not relevant in determining pricing procedure?

A - Sales document type

B - Delivery document type

C - Sold to party

D - Ship to party

Answer : D

sap_sd_questions_answers.htm
Advertisements