SAP SCM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SCM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SCM Mock Test III

Q 1 - How many BOM’s can be created for a product?

A - 9

B - 99

C - 999

D - 100

Answer : B

Explanation

You can create up to 99 Bills of Material.

Q 2 - To perform Goods issue reversal, what is the movement type?

A - 261

B - 262

C - 263

D - 264

Answer : B

Q 3 - Material master contains data related to scheduling, capacity planning and production costing?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Material master contains information related to different material types like finished product, raw material. Material master can be used for identifying a product, purchase material, goods issue or good receipt, MRP and production confirmation.

Q 4 - Which of the following represents the active model and the active planning version?

A - model 000 and planning version 000

B - model 111 and planning version 111

C - model 100 and planning version 100

D - None of these

Answer : A

Explanation

Active model and the active planning version- model 000 and planning version 000 respectively.

Q 5 - In SCM, you can assign one or more planning versions to a model?

A - True

B - False

Answer : A

Q 6 - In SAP system, Production data structures generated from SAP R/3 master data contains the following data?

A - Bill of material

B - Master recipe

C - Routing

D - All of the above

Answer : D

Q 7 - In SAP APO, you can change the data in PDs and also display the data?

A - True

B - False

Answer : B

Answer : C

Q 9 - In SCM PDS generated from Integrated Product and Process Engineering iPPE, master data has?

A - Product structure

B - Process structure

C - Factory layout

D - Only A and B

E - A,B and C

Answer : E

Explanation

Production data structures from iPPE master data has the following data −

  • Product structure
  • Process structure
  • Factory layout

Q 11 - In CIF integration model, to transfer data from R/3 system to SAP SCM what is PDS usage type?

A - PP/DS

B - PP/DS subcontracting

C - SNP & SNP subcontracting

D - None of the above

Answer : C

Explanation

In CIF integration model, you should select PDS type as SNP or SNP subcontracting. This allow R/3 data to be transferred to SAP SCM system and SNP PDS is generated from it in Supply Chain system.

Q 12 - Material Requirement Planning can be performed at?

A - Single Item –single Level & Plant

B - Routing Level

C - None of the above

D - All of these

Answer : A

Q 13 - Which of the following is not a member of SCM process normally?

A - Retailer’s Creditor

B - Wholesaler

C - Producer

D - Customer

Answer : D

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 B
3 B
4 A
5 A
6 D
7 B
8 C
9 E
10 E
11 C
12 A
13 D
sap_scm_questions_answers.htm
Advertisements