SAP SCM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SCM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SCM Mock Test II

Q 2 - Which of the following module of PP is used to fill demand and supply gap?

A - BOM

B - MRP

C - Work Center

D - Routing

Answer : B

Explanation

MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap.

Q 3 - Which of the following doesn’t represent an issue Material Requirement Planning element?

A - Sales Order

B - PIR

C - Transfer Order

D - Production Order

Answer : D

Explanation

Issues include PIRs, Dependent Requirements, Order Reservations, Sales Orders, Issuing Stock Transfer Orders, etc. and receipts include Production Orders, Purchase Requisitions, Purchase Orders, Open Production Orders, Receiving Stock Transfer Order, Schedule lines, etc.

Q 4 - After MRP run, which of the following gets created in Planning?

A - None of the above

B - Purchase Order

C - Production Order & Planned Order

D - Scheduling Lines

Answer : C

Answer : B

Explanation

NetChange in planning horizon

This run considers the requirement in predefined planning horizon and not like net change which check the future requirements.

In this run, system consider only those material which has undergone some changes from their last MRP run.

Q 6 - Which of the following process includes generation of static report that contains planning run material wise and it displays time of MRP run at the top?

A - MRP Evaluation

B - MRP List

C - Planned Independent Requirements

D - All of the above

Answer : B

Explanation

MRP List is used to generate static report that contains planning run material wise and it displays time of MRP run at the top.

Q 7 - Which of the following transaction code is used to create Planned Independent Requirement PIR?

A - MD61

B - MD62

C - MD04

D - MD05

Answer : A

Explanation

Use T-code MD61 or go to Logistics → Production → Production Planning → Demand Management → Planned Independent Requirements → Create

Answer : C

Explanation

Good receipt is performed when material is produced as per Production order and goods is placed at storage location. The stock quantity is increased and movement type 101 is entered.

Answer : C

Q 10 - What is the usage type for BOM to be used in Production?

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : A

Q 11 - Which of the following is first step involved in Production Order confirmation?

A - Issuing goods

B - Convert a planned order to production order

C - Goods Movement

Answer : B

Q 12 - In SAP SCM, which of the following master data is used to define sequence of activities performed at work center?

A - BOM

B - Material Master

C - Work Center

D - Routing

Answer : D

Explanation

Routing defines sequence of activities performed at work center. Routing plays in important role in calculating production cost, machine time and labor time.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 B
3 D
4 C
5 B
6 B
7 A
8 C
9 C
10 A
11 B
12 D
sap_scm_questions_answers.htm
Advertisements